CHP MİLLETVEKİLİ ÜNVER; "İÇME SUYU KONUSUNDA YETKİLİLER NEDEN HALA SESSİZ"

TAKİP ET

Ünver; 'Suyun şebekeye verilmeden önce Halk Sağlığı Biriminden rapor alındımı? Alınmadı ise neden şebekeye bu su verildi?' diye sorular yöneltti ve yetkilileri göreve çağırdı.

Karaman’da geçtiğimiz hafta içerisinde şehir içme suyu şebekesinden verilen ve bulanık sarımtrak renkteki içmesuyu özellikle sosyal paylaşım sitelerinde vatandaşlar tarafından büyük tepki ve eleştirilere neden olurken, CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver’de Cumartesi günü konu ile ilgili bir Basın Toplantısı düzenledi.

            Milletvekili Ünver, İçme suyu ile ilgili genel kriterleri sıralarken, özellikle renk ve koku konusunda içme sularının renksiz, berrak ve kokusuz olması gerektiğini belirtti ve kendi evinden doldurup getirdiği bir bidon su ile piyasada satılan bir su bidonunun göstererek ‘durum ortada, konu birkaç gündür sosyal paylaşım ortamlarında vatandaşlar tarafından günden konusu olurken paylaşımların altına da pek çok yorun yapılıyor ve bu konuda yetkililerimizden maalesef tek bir açıklama yapılmıyor” dedi.

            Ünver konu ile ilgili yetkililere bazı sorular yöneltti ve cevap istedi.

            Ünveridn soruları şöyle;

*Belediye şebekeye bu şekilde su verileceğini ilan etti mi?

*İçme suyu kriterlerine ve en azından gösterge paramtrelerine uymayan bu suyun kullanılması halinde ortaya çokabilecek halk sağlığı sorunlarına karşı önlem aldı mı?

*Hemşehrilerimizi suyun bu durumu ile ilgili neden uyarmadı ve neden hala sessiz?

*Bu suyun içilmiş olması ve hala içiliyor olması nasıl vicdanlarına sığıyor?

*İbrala Barajındaki arıtma sistemi faal mi, çalışıyor mu?

*İl Sağlık Müdürlüğü’nden ve Halk Sağlığı biriminden suyun şebekeye verilmesinden önce her hangi bir rapor alındı mı? Alınmadı ise neden alınmadı, alındı ise bu suya  içilebilir raporunu kim verdi?

Ünver son olarak da, TCK’nın 185. Maddesini hatırlatarak, içme suları ile ilgili kanunda belirtilen cezalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu ve “İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Birimlerini, aynı zamanda Karaman Valiliğini ve bunun da bir suç duyurusu olarak değerlendirilmesi talebi ile Cumhuriyet Başsavcılığı’nı göreve davet ediyorum” dedi.