CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI IRGAT; "BU ZAFER SADECE TÜRK MİLLETİ AÇISINDAN DEĞİL, EMPERYALİZMİN KISKACI ALTINDA BULUNAN TÜM MİLLETLER AÇISINDAN DA BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR"

TAKİP ET

CHP Karaman Merkez İlçe Başkanı Onur Irgat, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile yayınladığı mesajında şöyle dedi;

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun komutasındaki şanlı ordumuzun 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz, Türkiye Cumhuriyeti'nin en vazgeçilmez ve destansı günlerinden biri olmuştur.

Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder.

İlk kez 1924 yılında Afyon'da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Tam 96 yıl önce bugün, ülkemiz, içerisinde barındırdığı tüm unsurlarla emperyalist işgalci ordusuna karşı durmuş ve Anadolu'nun bir kez daha vazgeçilmez bir Türk yurdu olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

Bu zafer sadece Türk Milleti açısından değil, emperyalizmin kıskacı altında bulunan tüm milletler açısından da büyük önem taşımaktadır. Onlara bu zafer cesaret vermiştir.

Ne var ki, 96 yıl önce işgal altından Türk ordusu ve Türk ulusunun birlik beraberlik duyguları ile kurtulan yurdumuz, bugün yine işgal altına alınmaya çalışılmaktadır. Bunun için de yurdun dört bir yanında gerçekleştirdikleri kanlı planlarla ülkemizdeki değerleri birbirine düşürmeye çalışmaktadırlar. Özellikle son zamanlarda vatan toprağına düşen ve döktüğümüz her gözyaşında yad ettiğimiz şehitlerimiz hiçbir zaman hatıralarımızdan silinmeyecektir.”

Türk milletinin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Ötekileştirmeden toplumun her kesimiyle el ele verip bu zor günleri geride bırakmalı ve bilimin ışığında teknolojiye, tarıma, sanata ve sanayiye daha çok önem veren bir Türkiye olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerimle, 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyor; ulusumuza eşsiz zaferler kazandıran, başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum.”