CHP'Lİ ÖZ'DEN 'ELMA' ÖNERGESİ

TAKİP ET

Elma üretiminde yurt genelinde ikinci sırada yer alan Karaman ile birlikte toplam 9 il, ülkede elma üretiminin yüzde 77`ini karşılıyor.

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, önceki gün elma üreticisinin sorunlarını ve elma üretiminin geleceğini ilgilendiren araştırma önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu. Öz, gerekçesinde araştırma önergesini “Elma üreticilerinin pazarlama, depolama ve ihracatta karşılaştıkları sorunların araştırılması, üreticilerin artan girdi maliyeleri karşısında ezilmemesi, sektörünün sorunlarının ve çözüm önerilerinin belirlenerek alınması gereken tedbirlerin hayata geçirilmesi amacıyla” verdiğini ifade etti. 

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Meclis Araştırma Önergesi’ni 21 Haziran tarihinde, TBMM Başkanlığı’na gönderdi. Milletvekili Öz önergesinde; “Elma üreticilerinin pazarlama, depolama ve ihracatta karşılaştıkları sorunların araştırılması, üreticilerin artan girdi maliyeleri karşısında ezilmemesi, sektörünün sorunlarının ve çözüm önerilerinin belirlenerek alınması gereken tedbirlerin hayata geçirilmesi amacıyla” Anayasa’nın 98. Maddesi ve TBMM İç Tüzüğü’nün 104 ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını talep etti. Öz gerekçesinde, “Türkiye’nin bütün illerinde elma yetiştiriciliği yapılmakla birlikte ticari düzeyde üretim sırasıyla, Isparta, Karaman, Antalya, Denizli, Niğde, Çanakkale, Mersin, Kayseri, Kahramanmaraş ve Konya illerimizde yoğunlaşmaktadır. Ülkemiz elma üretiminin yüzde 77`si bu on ilde gerçekleştirilmektedir. Ülkemiz, elmanın gen kaynaklarından birisi olmasına rağmen ticari anlamda dünyada kabul görmüş ve yetiştiriciliği yapılan çeşitlerin sayısı azdır.”dedi.