CHP'Lİ GÜRSEL TEKİN; "BASKILAR NE OLURSA OLSUN, BİZ HUKUK SİSTEMİNE İNANMAK, GÜVENMEK İSTİYORUZ"

TAKİP ET

Gürsel Tekin; *Mustafa kardeşimizi gönderin, daha da huzurlu olun'


Gürsel Tekin; *Mustafa kardeşimizi gönderin, daha da huzurlu olun”
*”Davutoğlu’na sahip çıkmak, AKP’ye oy vermemekle olur”
*“CHP’nin tarihine bakın kim servet sahibi.”
CUMHURİYET Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun da katılımı ile dün Karaman’a gelerek partisinin seçim çalışmalarına destek verdi.
    CHP Karaman Seçim Bürosunda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Gürsel Tekin burada gündeme ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.
    Toplantıya, Tekin ve Aydoğdu’nun yanı sıra CHP Parti Meclis Üyesi Ahmet Ertuğrul, CHP Karaman İl Başkanı İsmail Atakan Ünver, Milletvekili Adayı Mustafa Cem Kağnıcı, parti teşkilatı, partide görev almış eski İl ve İlçe başkan ve yöneticileri, Belediye Başkanları ile partililer katıldı.
“ÇİFÇTİ SIKINTISINI ANLATMAKTAN KORKAR HALE GELMİŞ”
İlk olarak Karaman Tiacret Borsasını ziyaret eden heyet, seçim bürosunda partilileri selamladı. İlk sözü alan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Aydoğdu;
 “Karaman’da Borsa’yı ziyaret ettik. Orada çiftçilerimizi gördük. Çiftçi içinde bulunduğu durumu ve yaşadığı sıkıntıyı anlatmaktan korkar hale gelmiş. Çiftçinin ve emeklinin umudu Cumhuriyet Halk Partisidir.”dedi.
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin; “Türkiye uluslar arası düzeyde gerçekten itibarını kaybetmiştir. Biz her şeye rağmen bütün müdahalelere rağmen kendi hukuk sistemimize güvenmek istiyoruz. Baskılar ne olursa olsun inanmak istiyoruz. 
Çeşitli yerlere gittiğimiz zaman vatandaşlarımız kendi ikametgahlarına “farklı insanların seçim kağıtlarının geldiğini gördük” dediler. Bu birkaç yerde olabilir. Ama maleesef binlerce yerde benzerleri var. Şimdi biz bunları toplayı Yüksek Seçim Kuruluna bildireceğiz. Türkiye’de Cumhurbaşkanı Anayasa’yı, Yasaları ayaklar altına almış.  Kendisi de zaten Anayasal bir suç işleyeceğini ifade etti. Hatta öyle ileri gitti ki, “Yasama, Yürütme bu ayak bağıdır.”dedi. Yani şirket gibi yönetmeliyiz. İstediğimiz arsayı istediğim haramzade kişiye verebilmeliyiz. İstediğim ihaleyi verebilmeliyim, istediğim gazeteyi kapatabilmeliyim. Demokrasi dediğin budur dedi yahu. Nedir bu yasama yürütme.” Bunu söyleyebilecek bir insana karşı hukuk sistemi işlemiyor. 
    Yüksek Seçim Kurulu sadece seçimlerin sağlıklı yürütülmesini sağlamak için kurulmuş bir anayasal kurumdur. Bunun görevi ne, orantısız oranları düzeltmektir. Nerede bir orantısızlık varsa onu düzeltecektir.
Devletin bütün arabaları, uçakları aklınıza ne geliyorsa hepsi kullanılıyor. Yüksek Seçim Kuruluna bir şey söyle; yok..? Bütün Türkiye’de Karaman’da da görüyorsunuz sağınıza baktığınızda AKP, solunuza baktığınızda Davutoğlu, kafanızı kaldırdığınızda Tayyip Erdoğan’ı görüyorsunuz. Yani bir gökyüzü hariç her taraf AKP. Burada bir müdahale var mı, burada da yok. 
“HEPİMİZDEN PAY ALAN TRT BUNLARIN BORAZANI”
Devletin televizyonu 77 milyon yurttaşımız, işi gücü olmayan, sokakta çöpte ekmek toplayan vatandaşımız dahil olmak üzere bu TRT’ye pay ödüyor. TRT’nin tamamı bunların borazanı. Hatta bir kısım Valiler, öylesine şirazandan çıktılar ki, bir AKP İl Başkanının bile cesaret edemediği şekilde Kaymakamları toplayıp, “köyleri denetim altına” diyebilecek cesareti kendisinde görüyor. Bunların hepsi tespitlidir. Bunların hepsinden de hesap sorulacaktır. Hiç kimse merak etmesin.
“BİLBORD ÇETELERİ”
Efendim Bilbord çeteleri var. Defalarca dedim ki, “Bana dava açın.” Eğer yüreğiniz varsa nasıl çete olduğunuzu ben belgelerle yargıya teslim edeceğim.”dedim. Bugüne kadar açılmadı. Bütün bunlara baktığımızda yine tek merkezli belli bir organizasyonla maalesef bunlarda denetim altında. Yüksek Seçim Kurulu burada ses çıkarıyor mu ?. Yine ses yok. 
“CAMİLERİMİZİ DE PİS İŞLERİNE BULAŞTIRDILAR”
    En son hepimizin din ibadeti yaptığımız camilerimizi de pis işlerine bulaştırdılar. Pis diyorum çünkü bende bir din adamının oğluyum. Bunun bir örneği de maalesef sizin ilinizde yaşandı. Sayın Diyanet İşleri Başkanı elinizi vicdanınıza koyun. Ben bu kurumum tartışılmasından çok üzülüyorum. Şimdi Kırıkkale’de 25 dakika Cuma namazını geç okutan o adama ne yaptın merak ediyorum. Karaman’da da aynı. Bütün bunları karşısında sayın Diyanet İşleri Başkanının suskunluğunu merak ediyorum.
“MUSTAFA KARDEŞİMİZİ GÖNDERİN, DAHA DA HUZURLU OLUN”
Karaman’da Mustafa kardeşimizi gönderirseniz göreceksiniz ki Karaman’ında huzuru olacak. Hiç kimse kendisini baskı altında hissetmeyecek. Hangi siyasal düşüncede olursal olsun Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında rahatlıkla kendisini ifade edecektir. 
“DAVUTOĞLU’NA SAHİP ÇIKMAK, AKP’YE OY VERMEMEKLE OLUR”
Sayın Davutoğlu’na sahip çıkılmak için bölgede kampanyalar açılmış. Davutoğlu’na sahip çıkılmak isteniyorsa AKP’ye oy vermeyerek Sayın Davutoğlu’na sahip çıkılabilir. Çünküsayın Davutoğlu rehin alınmış şu anda.  Ne diyor, Ben diyor kaçak saray’dakini Başkan yapacağım. E kardeşim benim oyumla niye yapıyorsun. Sen ne olacaksın uzatmalı Başçavuş mu olacaksın. Sen çık bende Başkan olacağım de. Öyle bir iddian varsa itiraz yok. 
Onun için bu bölgedeki insanlar Davutoğlu’na sahip çıkmak istiyorsa oy vermeyerek sahip çıkacaklar. Hem AKP’den arınmış olur. Etrafındaki o işgüzar hırsızlardan temizlenmiş olur. Aklını da başına toplamış olur. Yalın bir parti haline gelir. Aksi takdirde geri kalanını düşünmek istemiyorum. 
“CHP TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAKTIR”
    Cumhuriyet Halk Partisi tek başına iktidar olacaktır. Buna inanıyoruz. Onun için çalışıyoruz. Hiç tereddütünüz olmasın. Cumhuriyet Halk Partisinin projelerin hiç biri tartışılır projeler değil. Sağdan soldan özellikle kendisine muhafazakarım diyerek seçmen kitlelerinin kafasını bulandıran kirli gazeteler çıkaran, kirli bültenler yayınlayan bu çeteleri sayın Davutoğlu denetim altına al.
    “CHP’NİN TARİHİNE BAKIN KİMMİŞ SERVET SAHİBİ” 
    CHP’nbin tarihine bakacaksınız, Mustafa Kemal Atatürk kendi ailesine servet bırakmamış. Sadece bir maaş alacaksınız yeter demiş. İsmet Paşa’ya gelince pırıl pırıl çocuklarına servet bırakmadı. Bülent Ecevit’e bakıyorsunuz giderseniz onun evindeki yaşam biçimine bakarsınız. 
Kemal Kılıçdaroğlu’na bakın çok merak eden AKP’liler varsa ben sayın Kılıçdaroğlu’nun evinde onları misafir ederim. Gelin dinle imanla inançla yaşam biçiminin nasıl olduğunu CHP’de öğrenebilirsiniz. Ama Alah bizi yalandan hırsızlıktan korusun.