CHP İl Başkanlığında Sergileniyor

TAKİP ET

Çanakkale savaşında şehit olan Karaman nüfusuna kayıtlı olan şehitlerin isimlerinin bulunduğu tablo CHP İl Başkanlığında sergileniyor.

ÇANAKKALE'DE 455 KARAMANLI ŞEHİT

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’de düzenlenen CHP İl Başkanları toplantısında CHP Karaman İl Başkanlığına Karamanlı Çanakkale şehitlerinin bulunduğu tablo hediye etti.
Tablo üzerinde şehidin baba adı, ismi, rütbesi, ili ve ilçesinin yazıyor. 
Karaman’ın Çanakkale’de toplam 455 şehidi bulunuyor. Bu şehit sayısı ile Karaman, diğer iller arasında 34. sırada yer alıyor.
70 şehidimizin adı Mehmet, 51’inin adı Mustafa ve 32’sinin adı Ali. Şehitlerimiz ismen de tam bir Mehmetçik.
42 şehidimizin doğum tarihine ulaşılamamış. En genç şehitlerimiz 21 yaşında; Adları Hüseyin, Şaban ve Mehmet Ali. En yaşlıları ise 41 yaşında.
En fazla şehidimiz Merkez’den 276, bunu 151 şehit ile Ermenek, 18 şehit ile Ayrancı, 5 şehit ile Sarıveliler, 4 şehit ile Başyayla ve 1 şehit ile Kâzımkarabekir izliyor. 
18 şehitli Ayrancı’nın Ambar ve Büyükkoraş köylerinden 4’er şehidi bulunuyor.  4 şehitli Başyayla’nın en fazla şehit veren köyü Kışla. 151 şehit veren Ermenek’in ise Görmeli, Aşağıçağlar ve Yukarıçağlar köyleri 4’er şehitle en fazla şehit veren köyler. 
Kâzımkarabekir’in tek şehidi ise Karalgazi Köyü’nden. Merkez ilçe’de Osmaniye Köyü 8, Süleymanhacı Köyü ise 4 şehitle dikkatleri çekiyor. 5 şehitli Sarıveliler’de ise Çukurbağ Köyü’nden 2 şehit çıkmış.