CHP Genel Başkan Yardımcıları Karaman'da

TAKİP ET

S.Torun; 'İçinde bulunduğumuz durum her gün ne olacak bu Türkiye'nin hali değip karamsarlığa itiyor'

CHP’Lİ BİNGÖL; “HİÇBİR SIKINTIM YOK ALLAH’A ŞÜKÜR DİYEN BİR KESİMLE KARŞILAŞMAK SON DERECE GÜÇ”

CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karaman İl Başkanlığını ziyaret etti.
Partililerle bir araya gelen Bingöl ve Torun, gündemdeki konuları değerlendirdi.
İlk olarak konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, yerel yönetimlerle örgütün bir araya gelerek toplantı yaptıklarını söyleyerek, 18 ilde toplantı yaptıklarını hatırlattı. 
Bingöl, “Biz rutin bir çalışma içerisinde Karaman’da bulunuyoruz. Bu çalışmanın temel amacı yerel yöneticilerimizle örgütlerimizi bir araya getirmek birlikte değerlendirmeleri yapmak ve bundan sonraki süreçte daha verimli daha yaygın nasıl çalışmalar sergileriz onların değerlendirmelerini yapmak için partililerle bir araya geliyoruz” diye konuştu. 
Türkiye’de işlerin iyi gitmediğini ve sorunların dağ gibi olduğunu aktaran Bingöl, “Sorunlar sadece Türkiye’de yaşayan insanların bir kesimine yönelik değil. İnanın sizlerde bunu derinden hissediyorsunuz. Toplumun her kesiminin çok ciddi sorunları var. 14 yıllık süre içerisinde sorunun temelinden çözüldüğü, hiçbir sıkıntım yok Allah’a şükür diyen bir kesimle karşılaşmak son derece güç. İktidara gelirken vaat ettiklerinin tam tersini yaparak emeklilerimizin huzur içinde bir emeklilik dönemini geçirmelerini bile engellediler. Çalışanlarımızın sorunları dağ gibi. Asgari ücretliler 13 yıl boyunca unutuldu” dedi. 
“ASGARİ ÜCRETLİLER 13 YIL BOYUNCA UNUTULDU”
Asgari ücretliler 13 yıl boyunca unutulduğunu yok sayıldığını görmezden gelindiğini belirten Bingöl, “Bugün dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 2 bin liraya yaklaşmıştı. CHP seçimlerden önce bütün olumsuzluklara dikkati çekerek bunları getirip seçim çalışmalarının ortasına koyarak ve net çözüm önerileri üreterek herkesin dikkatini çekti. İktidar mecburen istemeye istemeye CHP’nin bu tutarlı yaklaşımı sonucunda asgari ücreti artırdı ama kaşıkla verdi getirilen zamlar olumsuzlukla yok olup gitti” ifadelerini kullandı.
“BİR ALGI YÖNETİMİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise Türkiye’de siyaset alanlarının daraldığını, ülkede insanların ayrıştırıldığını ötekileştirildiğini dile getirerek, “Biz daha konuyu konuşmadan yeni bir konu konuşuyoruz, yeni bir gündemi tartışıyoruz. Bir algı yönetimiyle karşı karşıyayız. Her geçen gün gözümüzün önünde işler kötüye gidiyor. Bir arya geldiğimizde tartıştığımız sorunlar çözülmeden yeni sorunlar hemen önümüze düşüyor” dedi.
Türkiye’nin çok kötü yönetildiğini aktaran Torun, şöyle konuştu: “Gerçekten zor günler geçiriyoruz. İçinde bulunduğumuz durum her gün ne olacak bu Türkiye’nin hali değip karamsarlığa itiyor. Asla karamsarlığa kapılmayalım. Bu ülkede bir devlet geleneği var. Bu ülkede CHP var. Bu ülke 93 yılda birçok badireleri atlattı. Birçok ekonomik demokratik kesintilere uğradı. Çok zor günlerden geçti ama bugünleri hep birlikte dayanışarak hep birlikte mücadele ederek aşmak zorundayız. Bunun vebali hepimizin üzerinde.”