CHP, 'GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

TAKİP ET

CHP İL BAŞKANI ÜNVER; '10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN'

CHP Karaman İl Başkanı Av. İsmail Atakan Ünver, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile yayınladığı mesajında şöyle dedi; 

“Gazeteciliğin temelini oluşturduğu medya, gelişmiş demokrasilerde yasama, yürütme ve yargı erklerinden sonra dördüncü kuvvet olarak değerlendirilmektedir. Kamuoyu adına çok önemli bir denetim görevi yapan gazetecilerin, herhangi bir menfaat grubuna bağlanmadan, açık fikirli, dürüst, ön yargılardan uzak, kişilik haklarına ve hukuka saygılı bir şekilde yaptıkları gazetecilik görevi gerçekten gelişmiş demokrasiler için vazgeçilmez bir unsurdur. Bu meyanda halkın bilgi edinme hakkı gazetecilik faaliyeti ile sağlanmaktadır. 
Demokrasinin korunması, yaşatılması ve geliştirilmesi açısından bağımsız ve tarafsız basının halkın doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak, bunun yanında kamuoyu adına denetim görevi yaparak halkın ortak çıkarlarının korunmasına katkı sunmak gibi kutsal yönleri de vardır.
Gazetecilik bu kutsal yönleri ve demokrasi açısından vazgeçilmezliği ile birlikte meslek mensupları açısından ailelerinin geçimini sağladıkları bir iştir. Gazetecilerin ve sektörün, özellikle ekonomik kaynaklı birçok sorunu vardır. Gazeteciler iş güvencesinin olmadığı, ücretlerin yetersiz olduğu, demokrasinin gerilediği dönemlerde baskı, tehdit ve hatta ölümle karşı karşıya kalmaları gibi gerçekten zor şartlarda görev yapmaktadırlar. Bu tip sorunların çözümünün de gerçek anlamda gazetecilik yapmanın önünü açacağını düşünüyorum. 
Bu önemli gün vesilesiyle Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi, Çetin Emeç ve ismini sayamadığım diğer gazetecilerin şahsında sırf fikirleri ve yazdıkları nedeniyle siyasi suikastlarla katledilen basın şehitlerinin ve 21 yıl önce 8 Ocak tarihinde gözaltındayken dövülerek öldürülen Gazeteci Metin Göktepe’nin şahsında görevi başında yaşamlarını yitiren gazetecilerimizin hatıralarını saygıyla anarken, Karaman’da görev yapan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor ve sorunlarının çözüldüğü, özgürce görev yapabildikleri bir gelecek diliyorum.”