CHP'den kadın cinayetlerine tepki

TAKİP ET

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülsen Kayserilioğlu, kadınlara yönelik şiddet ve cinayetlerle ilgili basın açıklaması yaptı. 

Parti İl Binasında düzenlenen toplantıya, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, parti üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Kayserilioğlu, yaptığı konuşmada, “Ne yazık ki son yıllarda güzellikleri paylaşmak için bir araya gelemiyoruz. Kısa bir süre önce Emine Bulut cinayeti için toplanmıştık. Bugünde 20 Kasım da başlayan ve 25 Kasım'a kadar devam edecek olan 81 ilde çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilen Atatürk'ün birçok uygar ülkeden önce kadınlara tanıdığı haklara sahip çıkmak, ezilen, hor görülen hakarete ve tacize uğrayan kadınların sesi olmak için toplandık.

Son yıllarda siyasilerle başlayan ve ne yazık ki hızla yayılan öfke ve nefret dili toplumu acımasız bir hale getirdi. Kadın cinayetleri birbirine tahammül edemeyen insanlar bozuk eğitim sistemi ile bu nefret dalgasıyla hızla yayılmaya devam ediyor. Yarın öğretmenler günü bundan 20 yıl önce öğretmenini öldüren bir üniversite öğrencisi düşünülemezdi. Toplumdaki sevgiyi saygıyı insanca değerleri bir bir yok ettiler. İnsanlar birbirine nefretle eksik arayarak yaklaşıyor.

Başkalarını eksik göstererek var olmaya çalışan bir toplum olduk. Bunun sonucunda en çok çocuklar ve kadınlar zarar görüyor. Çocuk tacizleri kadın ölümleri kanıksatılmaya çalışılıyor ve her gün artıyor. Cezasız kalıyor. Nerede kaldı kültürümüzdeki o engin hoşgörü. İnsana insan olduğu için verilen değeri tüm illerimizde olduğu gibi bu hafta toplumu bu konuda duyarlı olmaya ve kadın haklarına sahip çıkmaya çağıracağız.

Bu konuda Karaman'da güzel davranma örnekleri sergileniyor. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve Sayın Fatma Köse'nin talimatı ile sivil toplum kuruluşları ve derneklerle kurduğumuz birliktelikte ortak duyarlılık alanlarında buluşuyoruz” dedi. 

Daha sonra Kayserilioğlu, genel merkezden gelen bildiriyi okudu.