Cezaevinde Oğlu Yapıyor, O Satıyor

TAKİP ET

ANNE İLE OĞLUN HAYAT DAYANIŞMASI


KARAMAN’da anne ile oğlun dayanışması hayat bağlarını güçlü kılıyor. Karaman M-Tipi Kapalı cezaevinde kalan genç mahkum, el emekleri ile süslemeler yapıyor.  Annesi de onun adına kent sokaklarında çarşı pazar gezerek satıyor.
KARAMAN'da eşi 2 yıl önce ortadan kaybolan 48 yaşındaki Fındık Türker, cezaevinde yatan oğlu 23 yaşındaki V.T.'nin yaptığı el işi süs eşyalarını satarak 13 ve 15 yaşındaki 2 çocuğunun ve kendisinin geçimini sağlamaya çalışıyor. Kaldırımlarda ve pazarlarda süs eşyası satan Fındık Türker'in hayat hikayesinden dram çıktı. Eşinin 2 yıl önce evi terk ettiğini belirten Fındık Türker şunları anlattı:
'Büyük kızım evlendi. Oğlum da şu an cezaevinde. Daha önce bir işyeri vardı ve dövme yapıyordu. 'Mala zarar vermek' suçundan cezaevinde tutuktu. Eşim de evi terk ettiği için 13 ve 15 yaşındaki 2 çocuğuma bakmakta zorluk çektim. Biz de çareyi cezaevindeki oğlumun süs eşyası yapmasıyla bulduk. O cezaevinde süs eşyası yapıyor. Bende 5 ile 30 lira arasında sokaklarda, pazarlarda satıyorum. Bazen sipariş alıyoruz. Ona göre süs eşyası yapıyoruz.' 
2 odalı bir evde 200 lira kira ile oturduklarını belirten Türker, 'Gözlerimde büyük oranda görme özrü var. Bundan dolayı da 3 ayda bir özürlü maaşı alıyorum. Bu da anca ev kirasını karşılıyor. Sattığım süs eşyaları sayesinde hem 2 çocuğumun hem de cezaevindeki oğlumun geçimini sağlıyorum' dedi.
“OĞLUM SANATKAR” Oğlum, cezaevine girmeden önce Karaman’da dövme işleri ile uğraşırdı. Dükkan açmıştı. El sanatlarına da eli yatkındı. Oğlum şimdi cezaevinde yaptığı süslemeleri bana veriyor. Bende satıp, ona harçlık sağlamaya çalışıyorum. Çünkü bir gelirimiz yok. Tek isteğim büyük oğlumun bir an önce cezaevinden çıkması. Ben de bir anneyim. Evladımın kurtulması şu an tek dileğim. Çünkü çok iyi kalplidir. Onu çok özledik.”dedi.