Çetin Bir Kışa Hazır Olun!

TAKİP ET

İngiltere Hava Tahmin Modeli UKMO Türkiye'de Önümüzdeki Kışın Çok Sert Geçeceğini, Karaman Dâhil 7 İl'in Kış Mevsiminin Yoğun Kar Yağışlı geçeceği Uyarısı Yaptı.

İngiltere'den Türkiye'ye beklenmedik bir hava uyarısı geldi. İngiliz hava tahmin modeli Ukmo, Türkiye'yi yoğun kar fırtınasıyla sarsacak bir kış mevsimine hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti. Uyarılan iller arasında Yozgat, Nevşehir, Aksaray, Karaman, Niğde, Kayseri ve Sivas bulunuyor. İstanbul'un da bu kar fırtınasının etkisi altında kalabileceği belirtiliyor.
Meteoroloji Uzmanlarına Göre Kar Beklentisi
Eylül ayının gelmesiyle birlikte, hava durumu konusundaki merak arttı. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, İngiliz hava tahmin modeli Ukmo'nun Türkiye için yapmış olduğu bu uyarıyı sosyal medya hesabından paylaştı.
Ukmo modeline göre, iç bölgelerde yer alan Yozgat, Nevşehir, Aksaray, Karaman, Niğde, Kayseri ve Sivas illerinde bu kış mevsiminde yoğun kar yağışları bekleniyor. Ayrıca İstanbul'un da bu kar yağışının etkisi altında kalma olasılığı bulunuyor.
İstanbul'da Kar Yağışı Beklentisi
Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, İngiliz Ukmo modelinin Türkiye'yi sert bir kış mevsimiyle karşı karşıya bıraktığını ifade ederek, ülke genelinde normalin üzerinde kar yağışı beklediğini belirtti. Özellikle İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ve Karadeniz'in iç bölgelerinin ağır kış koşullarıyla karşılaşabileceği tahmin ediliyor. İstanbul dâhil Marmara bölgesinin de bu kar fırtınasından etkilenebileceği vurgulanıyor.
"İngiliz modeli Ukmo, Türkiye'yi kara gömmüş. Ülke genelinde normallerin üzerinde kar bekliyor. Özellikle İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu, Karadeniz'in iç kesimlerine ağır Kış koşulları bekliyor. Marmara bölgesi de (İstanbul dâhil) normallerin üzerinde..."

karaman hava durumu