Cenne Linyit İşletmeleri Yeniden Açılıyor Mu?

TAKİP ET

Taşeli Bölgemizin önemli iş sahalarından, Ermenek İlçesi ve bölgemiz ekonomisine önemli katkıları olan maden ocakları 28 Ekim 2014’te meydana gelen Kömür madenindeki göçükte 18 işçinin hayatını kaybetmesinin ve ocakların kapatılmasının ardından 7 yıl gibi uzun bir aradan sonra yeniden faaliyetine başlayacağı iddia edildi.
Konu ile ilgili Facebook ‘Ermenek Keşif Grubunda’ Mustafa Bozcu şu bilgileri verdi;
“Ermenek ve çevresinde yaşayan maden işçilerinin ve bölge esnafının uzun zamandır “Ocaklar açılsın” beklentisi gerçekleşiyor. 
CENNE Kömür işletmeleri ortaklarının geçtiğimiz günlerde yapmış oldukları genel kurulda yapılan seçim sonucunda Genel Müdürlük görevine Emre Özbey’in seçildi.
Bölgede kömür madenciliğinin yaşatılması, geliştirilip, modernleştirilmesi ve çeşitlendirilmesi bölgenin ekonomik gelişimi için büyük önem arzetmekte. Geçmişteki acı olaylardan da dersler çıkarılarak, “Sürdürülebilir çevre ile uyumlu bir madencilik” anlayışıyla ve teknolojik olarak modern bir işletme tasarımı üzerinde çalışılmakta. 
Ülkemiz ekonomisinin darboğazdan geçtiği bu dönemde Ermenek İlçesinde bu boyutta bir iş sahası açılması, ayrıca yeraltı kömür madenciliğinin kendine has özelliğinden dolayı hem çalışanlarının hem de yatırımcısının ayrı ayrı moral-motivasyon ve devletin ilgisine ihtiyacı vardır. Bu ilginin hem halkımız, hem de devletimiz tarafından esirgenmeyeceğine inanıyorum. 
CENNE LİNYİT İŞLETMELERİ Genel Müdürlüğü'ne Seçilen Emre ÖZBEY'i kutlar, yeni görevinde başarılar dilerim. İlçemiz için önemli bir yatırım ve istihdam alanı olan linyit ocaklarının açılmasının halkımız için hayırlı olmasını dilerim.” dedi.
Konu ile ilgili gelişmeler Ermenek ve Taşeli bölgesinde merakla bekleniyor.