ÇANAKKALE ZAFERİNİ KUTLADILAR

TAKİP ET

ÇANAKKALE ZAFERİNİ KUTLADILAR

 

ÇANAKKALE ZAFERİNİ KUTLADILAR
    AK PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI NAZMİ ÜNLÜ:
    Çanakkale Savaşı bizim gurur tablomuzdur. Binlerce vatan evladı toprağını korumak için canlarını hiçe saymıştır. Bu eşsiz mücadele Dünya’ya örnek olmuş ve vatan toprağının bir karışı bile verilmemiştir. Aziz milletimiz, yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve sarsılmaz bir inanç sayesinde kazandığı bu zaferle, hem milli tarihimizi, hem de dünya tarihini adeta yeniden şekillendirmiş, yeniden yazmıştır. Bu gün ise kendini bilmeyen terör örgütleri ülkemizi bölmek için askerimizi, polisimizi ve masum insanlarımızı şehit ediyorlar. Topraklarımızı kendilerince bölme hesapları yapan hainler, kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacak, bizi birbirimizden koparamayacaktır. Çünkü biz büyük bir aileyiz.15 Temmuz'da bir daha gördük ki, yeryüzündeki hiçbir silah, vatan ve millet sevgisine karşı muzaffer olamayacaktır. Bu millet için, bu devlet, bu topraklar ve bu bayrak için canını hiç çekinmeden verecek asaletli insanlarımız, kadını ile erkeği ile tankların önlerine, silahların önlerine göğüslerini siper ettiler. Çanakkale Ruhunun tarihin derinliklerinde yok olacağı düşünenler bir kez daha hezimete uğradılar. İnanıyorum ki 15 Temmuz şehitlerimiz, 18 Mart Şehitlerimizle bir ve beraber olarak bu asil milletin gönüllerinde ilelebet yaşayacaklardır. Bu inançla, Şehitleri Anma Günü olarak kabul ettiğimiz Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.
    İL GENEL MECLİS BAŞKANI CELALETTİN GÜNGÖRER,  
    İl Genel Meclisi Başkanı GÜNGÖRER, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Kahramanlık destanlarıyla dolu şanlı tarihimizde öyle dönüm noktaları vardır ki, sadece bizim için değil tüm insanlık için bir abidedir. Çanakkale Savaşı da, böylesine muhteşem destanlardan biridir. Çanakkale Zaferi, yok olacağı tahmin edilen bir milletin, gerektiğinde vatanı uğruna severek ölüme koşmasının anıtlaşmış örneğidir. Yine bu zafer, kendisinden güçlü düşman orduları karşısında kazanılmış bir onur savaşıdır. Çanakkale Savaşları sonunda, zamanın en gelişmiş silahlarıyla donatılmış düşman kuvvetleri, Türk askeri karşısında ağır bir yenilgiye uğramış, Gelibolu yarımadasından geri çekilmek zorunda kalmıştır. Trablusgarp ve Balkan Savaşları’nda yaşanan yenilgilerin ardından Çanakkale'de elde edilen askeri başarılar Türk milletinin moralini düzeltmiş, azim ve kararlılığını artırmıştır. Çanakkale Zaferi’yle bağımsızlık inancı ve azmini dünyaya gösteren milletimiz, ardından milli mücadele için kenetlenerek esarete karşı olağanüstü bir karşı koyma örneği sergilemiştir. Millet olarak büyük bir özverinin sonucu kazanılan tarihi zaferin onurunu ve gururunu daima yaşayacağız ve bizleri büyük bir millet yapan Çanakkale ruhunu her zaman koruyacağız. Çanakkale Savaşı sırasında sergilenen vatanseverlik duygusu, bize daima güç verecek ve yol göstermeye devam edecektir. Bağımsızlığımızı savunmak, vatan topraklarımızı korumak için Çanakkale'de kendilerini feda eden 250 binin üzerindeki şehidimiz, tarihe bile sığmayacak kadar büyük kahramanlardır. Çanakkale Savaşları’nın yıl dönümünde bizlere düşen en büyük görev, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğimizi daima korumaktır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale Savaşları'nın tüm kahramanlarını, iç güvenlik harekâtında şahadet şerbetini içen şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”
    KENT KONSEYİ BAŞKANI ALİ KONUKSEVEN;
    Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven'in mesajı şu şekilde
“Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz bir hatırasıdır.Çanakkale’de uyanan ve vatanı için herşeyini vermeye hazır olan milletimizi bütünleştiren milli ruh, bir ölüm kalım mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nın da zaferle sonuçlanmasının yolunu açmıştır. Ulu Önder Atatürk'ün de dediği gibi 'Bir uIus, sımsıkı birbirine bağIı oImayı biIdikçe yeryüzünde onu dağıtabiIecek bir güç düşünüIemez.' bu düsturla hareket etmeyi ümid ediyorum.
Eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olan, büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan bu zaferin 102. yıl dönümünü kutlarken, bu uğurda canlarını vermiş aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”
    AK PARTİ KARAMAN MERKEZ İLÇE BAŞKANI AHMET AKCA:
    Çanakkale bir milletin küllerinden yeniden doğduğu gündür. Her yılın 18 Mart’ında Çanakkale şehitlerimizi gururla anıyoruz. Bu zafer, tüm işgal devletlerine Türk Ulus’unun bölünmez bütünlüğünü kabul ettirmekle kalmamış, yeniden uyanışın ilk ışıkları olmuştur.
    Çanakkale Zaferi, Milletimizin zamanının en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir. Türk’ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından da oldukça önemlidir. Bu gün bizlere, Çanakkale’de, kahramanca savaşan, vatanımızı kanıyla, canıyla müdafaa eden şehitlerimizi ebediyen şükranla hatırlamak, şehitlerimizin aziz emaneti olan ülkemizi korumak, maddi ve manevi bütün değerlerimizi daha yükseğe taşımak için çalışmak ve üretmeye devam etmek yakışmaktadır.
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü 102. yıldönümünde, ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin birliği ve bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan, kahraman şehitlerimizi rahmet, fedakâr gazilerimizi minnet ve şükran duygularımızla yâd ediyoruz.
    ZİRAAT ODASI BAŞKANI RECEP MUĞLU
Başkan MUĞLU mesajında; vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neler başarabileceğinin, inancının, iradesinin, azminin ve bağımsızlık mücadelesinin en büyük destanı olan Çanakkale Savaşı'nın, dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olduğunu söyledi.
    Çanakkale Zaferi'nin; bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu bir mücadelenin sonucu olduğu söyleyen Muğlu, “Vatan topraklarının dört bir yanından gelerek,     Çanakkale'de, işgal kuvvetlerine geçit vermeyen, övgülerin en güzeline layık olan Çanakkale Şehitlerimiz, asla unutulmayacaktır.
    Bu duygularla; Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle ve şükranla anıyorum.”
    AK PARTİ KARAMAN İL KADIN KOLLARI BAŞKANI ÜMİT GÜLİN GÖKSOY:
    Çanakkale...
    Türlü sıkıntılar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına karşı koyması ve dayanmasının gerçek bir destanıdır. Teknoloji ile inancın savaşı, bu milletin var olma kavgası, kaygısıdır. Bu milletin esir edilemeyeceğinin anlaşılması, bağımsızlık duygusu, yedi düvele karşı azmidir. Çanakkale, Kurtuluş Savaşında Türk milletine güvenilmesi gerektiğinin ispatıdır. Öyle bir savaş ki dünya tarihinde eşi görülmemiştir. Çanakkale yokluklar içinde bir Vatan müdafaasının bir milletin nasıl şahlandıracağının eşsiz ispatıdır. Çanakkale savaşları bir son değil, bir başlangıç oldu. Çanakkale’de dostumuz kim, düşmanımız kim onu gördük. Ama buna rağmen savaşta bile insanlığımızı unutmadık. Çanakkale bir duruşun ifadesidir. Dünya’da eşi görülmemiş insanlık örneğidir. Vurulan bir Yunan askerinin yarasının bir Türk askeri tarafından sarılması, Türk siperlerinin önüne düşen vurulmuş bir düşman askerinin, Türk askeri tarafından kucaklanıp, düşman siperine götürülmesi gibi birçok yaşanmış örneği olan bir savaştır. Bu başarı değerli vatan şairi Mehmet Akif’in dediği gibi tarihe sığmayacak kadar büyük ve anlamlıdır. Çanakkale Hilal ve Haç’ın mücadelesidir. Yok edilmek istenen, İslam’ın son kalesinin destanıdır. Biz bu vatan toprakları üzerinde büyük bir mirasa ve emanete sahip nesiliz.
    Milletimiz, imkânsızlıkları ve olumsuzlukları da yenecek derecedeki vatan sevgisi ile bir destan yazmıştır. Bu destan birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya örnek bir şekilde sergileyen bir hakikattir. İnanıyorum ki tarihimizden örnek aldığımız gibi aynı ruh, beraberlik ve heyecan sonsuza kadar sürecektir. Mukaddes vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için verilen mücadeleyi toplum olarak idrak edip, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz.
Çanakkale’de milletimizin kazandığı bu zafer, bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde vatan toprağına karşı duyulan bağlılığın ve inancın o yüksek ruh halinde bir vücut olmasıdır. Bu büyük zafer, vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkale'de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlarının, bugün sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu, bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiş olmasının sembolüdür. 18 Mart Çanakkale Zaferi, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanıdır. Bu zaferle milletimiz; bağımsızlığını, onurunu, vatanını ve bayrağını korumak için neler yapabileceğini bütün cihana bir kez daha göstermiştir. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, etnik kökeni ve mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaşmıştır. Çanakkale Zaferi büyük Türk Milletinin dirilişinin destanlaştırdığı bir büyük günün aynı zamanda da ismidir.
    Türk milleti Çanakkale ruhunu 15 Temmuz gecesi bir daha ortaya koydu. Bu millet için, bu devlet, bu topraklar ve bu bayrak için canını hiç çekinmeden verecek asaletli insanlarımız, kadını ile erkeği ile tankların önlerine, silahların önlerine göğüslerini siper ettiler. Çanakkale Ruhunun tarihin derinliklerinde yok olacağı düşünenler bir kez daha hezimete uğradılar. 15 Temmuz şehitlerimiz, 18 Mart Şehitlerimizle bir ve beraber olarak bu asil milletin gönüllerinde ilelebet yaşayacaklardır.
Bu kutlu zaferin yıldönümünde zaferin verdiği gururla kahramanlık destanını tarihe altın harflerle kazıyan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
    BEŞİKTAŞLILAR DERNEĞİ    
    Karaman Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Şevket Varol yaptığı açıklamada;
    Kuntoğlu: “Şanlı ecdadımızın inancı ve mücadele ruhunu, gençlerimize aktarma gayesindeyiz.”
    Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi´nin 102.Yıldönümü Mesajı
İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale     Zaferi´nin 102.Yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı. İl Müdürü Kuntoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi. 
    “Çanakkale Zaferi’nin 102. yılında, tüm imkânsızlıklara rağmen dünya tarihindeender rastlanandestansı mücadelenin kahraman ecdadını minnet, gurur ve heyecanla anıyoruz. 
Çanakkale Zaferi bir milletin;yok olma endişesi ile istiklal hakkı içindönemin en etkili güçlerini karşısına alarak topyekûn direniş ve dirilişini gösteren inanç, cesaret ve bir oluşun simgesidir. Bu emsal,sömürgeci anlayışın yine yenildiği Kut'ülAmare Zaferi’nin işareti, sömürü ve işgale karşı duran milletler için de örnek teşkil edenbir cesaret olmuştur.
    Milli şairimizin mısralarında tasvir edilen göklerin ölüm indirdiği, yerin ölü püskürdüğü bir savaş,namus bildiği cennet vatanını vermeyen Asım’ın neslinin vücut bulduğu bir zafere dönüşmüştür. Bir hilal uğruna asırlardan taşacak fedakârlığın sahnelendiği zaferle yakılan ateş, “Çanakkale Geçilmez” diyerek milli mücadeleye gidilen yolda büyük bir adım niteliğindedir. Tarihin akışını değiştiren şanlı ecdadımızın bu sarsılmaz inancı ve mücadele ruhunu, bu topraklar üzerinde yaşayan gençlerimize her dönem ihtiyaç duyabilecekleri nasihatler şeklinde aktarma gayesindeyiz.
    Dün olduğu gibi bugün de istiklalimizi tehlikeye düşürebilecek, cismi burada aklı benzer düşmanlar elindeki güruhun girişimlerine karşı aynı ruhu yaşatan, temmuz sıcağını bahara çevirebilecek bilince sahip nesillerle geleceğe yol almaktayız.
Bu duygularla ülkemizin bağımsızlığı, birliği ve dirliği için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102.Yıldönümünü kutluyorum.”
Haber: İsmail DİKBAŞ