Camiye ilk kazma vuruldu

TAKİP ET

TOKİ tarafından Kırbağı Mahallesinde yapımı tamamlanan Emekli ve İşçi konutlarında daha bir yıl geçmeden cami için belli bölümleri yıkılarak genişletme kararı alınmıştı. Karar uygulamaya konularak caminin belli bölümlerinin yıkımına başlandı.

Karaman Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğinde yürütülen Karaman Organize Sanayi Bölgesi Çalışanları Toplu Konut Projesi’nde evler 10 ay önce hak sahiplerine teslim edildi. Site sakinleri yaklaşık 1100 konutlu projeye yapılan 150 kişilik caminin yetersiz olduğu yetkililere bildirildi. Yaklaşık 800 ailenin ikamet ettiği TOKİ içerisinde bulunan, 150 kişilik 15 Temmuz Camisi için bazı bölümlerinin yıkılarak genişletilmesi kararı alındı. Bunun üzerine vatandaşlar caminin en başta yetersiz yapılmasına tepki gösterdi. Site sakinleri yeni bir cami yapılmasının da faydalı olacağı görüşünü yineledi. 15 Temmuz Camisi Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği tarafından yapılacak olan caminin kapasitesinin artılarak Ramazan ayına yetiştirilmesi öngörülüyor. 

15 Temmuz Camisi Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Ali Pınar da yapılacak yeni caminin site sakinlerine hayırlı olmasını diledi.