Çalışan Kesim Daha Çok Ev Yemeklerini Tercih Ediyor

TAKİP ET

Karaman'da yemek sektöründe özellikle son yıllarda sayıları hızla artan ve menülerinde ev yemekleri ağırlıkta olan işletmeler özellikle çalışanların sık tercih ettikleri mekanlar oluyor.

Haber: Sultan AKBULUT

Nefise Sultan Ev Yemekleri'de Karaman'da çalışan kesimin öğle aralarında karınlarını doyurabilmek için geldikleri işletmelerin başında yer alıyor.

Ümmüye ve Sinan İçel çiftinin işletmeciliğini yaptığı Nefise Sultan Ev Yemeklerinde her gün Karaman'ın yöresel yemeklerinin yanı sıra diğer illere özgü yemeklerde vatandaşın damak tadına hitap ediyor.

İşletme sahiplerinden Ümmüye İçel, 5 yıldır bu sektörün içinde olduğunu belirterek, "Eşim zaten bu hizmet sektöründeydi. Bende ona destek olmak için başladım. Sonrasında mesleğim oldu. Zaten Karaman'da ev yemeklerinin eksikliğini hissederek bu işyerini açmaya karar verdik. İşletmemiz, pazar hariç her sabah 07.00'de çorba servisiyle güne başlıyor. Akşam 18.00'e kadar da siparişlere ve müşterilerimize hizmet veriyoruz. Her güne özel farklı yemek çeşitlerimiz var. Menümüzde standart olan kuru fasulye, nohut, arabaşı ve mercimek çorbamızın yanı sıra her gün 3 çeşit farklı yemeklerimiz var. Karaman'ın yöresel yemeklerinden calla, kavurma, topalak, sarma, bamya, karnıyarık, dolma çeşitlerinin yanında  diğer şehirlere özgü yemeklerimize de menümüzde yer veriyoruz. Bunlardan bazılarını sayacak olursam içli köfte, Antep tava, misket köfte, İzmir köfte, Orman kebabımız var. Ayrıca her Cuma büyük ilgi gören ciğer sotemiz var. Tatlı olarak da fırın sütlaç ve ekmek kadayıfımız menülerimizde yer alan çeşitlerimiz. İşyerlerine ve evlere paket servisimiz var" dedi.

İşletmeci Sinan İçel'de pandemi sürecinin her kesimi olduğu gibi kendi hizmet sektörlerini de olumsuz etkilediğini belirterek, "Pandemi sürecinde dükkanımıza müşteri alamıyorduk. Sadece paket servisiyle hizmet verdik. Eşimle birlikte bu zor süreci az bir hasarla atlatmaya çalıştık" diye konuştu.

 







karaman nefise sultan ev yemekleri çalışan kesim ev yemeği