Büyükkarcı, "Şahsıma ve ekip arkadaşlarıma gösterdikleri güven için her bir hemşerime şükranlarımı sunuyorum"

TAKİP ET

Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, göreve geldikleri günden bu yana ilçeye verdikleri her sözü yerine getirdiklerini söyledi. 2009 yılından bu yana hizmet yolunda önemli mesafeler kat ettiklerini söyleyen Büyükkarcı, ‘’Hemşerilerimizin taleplerini vaatlerle zamana yayıp unutturmaya çalışmadık, en kısa sürede yerine getirmeye gayret ettik, başardık. Bugün geldiğimiz noktada verdiğimiz sözlerden daha fazlasını yapmış olmanın, daha fazla hemşerimizin yüzünü güldürebilmenin mutluluğu içerisindeyiz’’ dedi.

Göç konusunu önceliğe aldıklarını belirten başkan Büyükkarcı; ‘’Ayrancı’yı sürekli göç veren bir durumda olmaktan, yaşanılabilir bir yurt haline getirerek kurtarabiliriz düşüncesi ile , o dönemde en başta gelen su sıkıntısını giderdik. Hışılayık su kaynağından ilçe merkezine getirdiğimiz suya ilaveten, yedekleme olarak sondaj çalışmaları ile kuyular açtık. Öte yandan suyun halkımıza daha sağlıklı ulaşması adına ilçenin asbest olan şebeke hattını yeniledik. 100 yıllık su sorunu giderilen ilçemize, 40 kilometrelik kanalizasyon hattı yaparak önemli bir sorununu ortadan kaldırdık.

İlçemize adını veren Ayran Dedemizin türbesinin çevre düzenlemesini tamamladıktan sonra, türbe bitişiğine oluşturduğumuz çocuk parkını hizmete açtık. Doluluk oranı yükselen mezarlığımıza ilave 2 ada 8 parsel den oluşan yeni mezarlık yaparak, yürüme yolları ve çevre düzenlemesini tamamladık. Ayrıca mezarlık bitişiğindeki mescit ile merkez cami meydanındaki taziye evi yapımı tamamlandı. ‘Sokaklarımızda toz ve çamura yer yok’ diyerek alt yapı çalışmalarının hemen ardından sokaklarımıza kilitli taş kapladık. Toplamda 200 bin metrekare olan kilitli taş kaplama çalışmamızla birlikte ilçe merkezinin yanı sıra bahçe yolları da toz ve çamurdan kurtarıldı. Ana caddelerimizin sıcak asfalt kaplama işlemlerinin ardından kaldırım ve refüj çevre düzenlemesini tamamladık. İlçemizde can güvenliği açısından risk oluşturan metruk binalardan yıkımı tamamlanan bölgelerde çevre düzenlemesi yaptık.

Göreve geldiğimizden bu yana işlevini yerine getiremeyen araç ve iş makinelerinin tamamını yeniledik. Belediye araç parkımız, modern ve mevsimsel koşullarla mücadele edebilecek kapasite ile hizmet vermeye devam ediyor. Yenilediğimiz kavşaklarda can ve mal güvenliğini tehdit eden kazaların yaşanmaması için, trafik ışıklandırmaları ve uyarı levhalarından oluşan sinyalizasyon çalışmasını tamamladık. Belediye olarak yaptığımız 1125 metrekare kapalı suni çim saha ile aktif spor alanları oluşturduk. ‘Kapının dışında kalan bir belediye olmayacağız’ diyerek her yıl periyodik dönemlerde yaşlı ve sağlık sorunları olan hemşerilerimizin ev temizliğini yaptık. Aşevimiz, Hıdırellez ateşinde pişirilen yemekleri hemşerilerimizin sofralarına taşırken, yöremizi irfanla mayalayan Ayran Dede’nin manevi iftar sofrasında binlerle birlikte orucumuzu açtık. Sosyal belediyecilik anlayışı ile hemşerilerimizle birlikte umre ziyaretinin yanında, yurt içi geziler düzenledik’’ diye söyledi.

Kaynakların doğru kullanılmasını vurgulayan belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı; ‘’Bilindiği üzere her belediye nüfusu oranında merkezi yönetimden pay, yani para alır. Bir belediye nüfusu oranınca hissesine düşen bu pay ile çalışanların maaşlarını öder, hizmet eder. Belediye olarak hissemize düşen merkezi payın maaş ödemelerine ancak yettiğinden, parasız bir iş yapılamayacağından ve imkansızlıktan yakınmadık. Bilakis; azim, gayret ve işin başarılacağına dair iman varsa imkânda vardır diye düşündük. Bu durum dikkatlice düşünüldüğünde, bunca yatırımın kendi öz kaynaklarımızı doğru kullanmamız ve fonlanan projelerimiz neticesinde ortaya çıktığı görülecektir. Öte yandan birçok projemize gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı kamu kurum ve kuruluşlarına, yöneticilerine müteşekkiriz. Küçük bir belediye olmamıza karşın büyük işlere, evvela Ayrancı halkının gönülden duaları ve dostlarımızın destekleri ile imza attık.

Öz kaynağımızı doğru kullanma yolunda, doğal kaynaklardan da istifade ettik. Örneğin ilçemiz, yurt genelindeki birçok il den önce güneş ışığından elde edilen enerji ile aydınlanmaya başladı. Bunun yanında başka bir doğal zenginliğimiz olan Divle Obruk peynirini ve ilçenin diğer yöresel ürünlerini katıldığımız fuarlar aracılığı ile büyük kitlelere ulaştırdık. Yaptığımız tüm çalışmaların teveccühü ve ilçeye bakışı değiştirdiğini Hıdırellez Şenliklerinde hep birlikte gözlemledik. Her yıl bir önceki yılın katılım oranının katlandığı Hıdırellez Şenliği, hemşerilerimizin yanında birçok vatandaşımızın katılım gösterdiği bir etkinlik oldu. Önümüzdeki dönemin ilçemiz açısından daha büyük projelerle, dolu dolu geçmesi adına gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu güne kadar şahsıma ve ekip arkadaşlarıma gösterdikleri güven için her bir hemşerime şükranlarımı sunuyorum’’ dedi.