BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR"

TAKİP ET

Din görevlileri bir araya gelerek Ağustos ayında yapılan faaliyet ve din hizmetleri değerlendirildi.

KARAMAN MÜFTÜSÜ

“DİN GÖREVLİLERİNE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR”

Piri Reis Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen toplantı Zembilli Ali Efendi Kur’an Kursu Öğreticisi Selman Altun’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci konuşmasına başlamadan önce, Doğu-Güney Doğuda şehit olan kardeşlerimizin ve Pazar günü trafik kazasında vefat eden ilimiz Kethane Camii Müezzin Kayyımı Osman Uğur’un ruhlarına fatiha okunduktan sonra 31. İl Müftüleri İstişare Toplantısında alınan kararlar ile birlikte mutad gündem maddelerine geçti.
Ankarada gerçekleştirilen 31. İl Müftüleri İstişare Toplantısında Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez’in açılış konuşmasından kesitler okuyarak sürdürdüğü konuşmasını, Başbakan  Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun İl Müftülerine yapmış olduğu konuşmasından özet bilgiler verdikten sonra Başbakan’ın “Diyanet İşleri Başkanlığını bütün olumsuz etkilerden korumak asli görevimizdir” ifadelerini salondaki bütün Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri ile paylaştı.
Karaman Müftüsü,
“Cumhuriyet tarihinde ilk olarak gerçekleştirilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 İl Müftülerini davetleri ve oradaki Sayın Cumhurbaşkanımızın “Milletimizin irşadı, Hak- Doğru yola çağrılması, bilgilendirilmesi, eğitim ve ibadet ihtiyaçlarının karşılanması konusunda en büyük sorumluluk sizlere düşüyor: Her biriniz bu konuda üzerimize düşen görevin önemine müdrik olduğunuza inanıyorum. Bugüne kadar yaptığınız hizmetler içinde sizlere teşekkür ediyorum. Her birinize sizin nezdinizde ülkemizdeki tüm Din Görevlisi kardeşlerime hizmetleriniz için şükranlarımı sunuyorum”  diyerek Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını ilettikten sonra, İl Müftümüz “Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin abartılı yansımalarının algı yönetiminden ibaret olduğunu,  aslında gayet sade ve milletimize yakışır bir külliye olduğunu” ifade etti.
Daha sonra normal gündem maddelerine geçilerek “Vekaletle Kurban ve Deri Toplama” konularında geçen yılda olduğu gibi bu yılda azami gayret göstermemiz gerektiği üzerinde durduktan sonra toplantı sona erdi.