Bursa Büyükşehir Belediyesi Şampiyonluk Yolunda Çok Önemli Bir Galibiyet Daha Aldı

TAKİP ET

Türkiye Kadınlar Hentbol 1.Ligi B grubu 14. Hafta maçları hafta sonu oynanan karşılaşmalarla tamamlandı.

Grubun lideri Bursa Büyükşehir Belediyesi Polatlı deplasmanında ligde ikinci sırada yer alan Polatlı Belediyesi ile karşılaştı. Sahadan 23-22 galip ayrılan Bursa Büyükşehir Belediyesi puanını 24’e çıkararak liderliğini korudu ve şampiyonluk yolunda çok önemli bir engeli daha aşmış oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi antrenörü Merve Atak Yılmaz, maçın ardından bir açıklama yaptı. Yılmaz, “Bizim için çok önemli bir galibiyet oldu. Böyle zorlu bir deplasmandan iki puan kazanarak dönmekten dolayı mutluyuz. Seyir zevki yüksek, her iki takımın da baştan sona mücadeleyi bırakmadığı bir maç oldu. Her iki takımı da göstermiş oldukları mücadeleden dolayı kutluyorum” dedi.

Polatlı Belediyesi Spor Kulübü bir maç eksiği ile 20 puanla ikinci sırada yer alırken İzmir Gençlik Hiz. ve GSK’yı 33-29 yenen Aksaray Belediyesi’de 18 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Gruptaki temsilcimiz Karaman Minik Atılım Spor Kulübü ise Bolu deplasmanında rakibi Bolu Belediyesi ile 28-28 berabere kalarak puanını 16’ya yükseltti ve 4. Sıradaki yerini korudu. Maç sonrası çıkan olayların ardından Federasyonun bu maç hakkında nasıl bir karar vereceği merak ediliyor.

Ligde Cent Koleji Spor Kulübü sahasında Konyaaltı Belediyesi SK’yı konuk etti. Karşılaşmada gülen taraf 44-18’lik skorla ev sahibi ekip Cent Koleji Spor Kulübü oldu.

Ligin 15. Haftası ise 18-19 Mart tarihlerinde oynanacak maçlarla tamamlanacak. Temsilcimiz Karaman Minik Atılım Spor Kulübü sahasında şampiyonluğun güçlü adaylarından Polatlı Belediyesi Spor Kulübünü konuk edecek. Maç 19 Mart Pazar günü saat 15.00’de oynanacak.