Bulut'tan Gofret Üreten Asırlık İşletmelere Ziyaret

TAKİP ET

Karaman Tarım ve Orman İl Müdürü Hatice Bulut, Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih Ayaz, Gıda Mühendisi İsmail Varlı ile birlikte Harman ve Üçelmiş Gofret firmalarını ziyaret etti.

1972 yılında üretim yapmaya başlayan firmanın başında ise şuan 91 yaşında olan duayen sanayicilerden Abdullah Evgin bulunuyor. Evgin, çocukları Muhsin Sayım ve Savaş ile beraber bir aile işletmesi olan Harman Gofret’te günlük 2-3 ton arası üretim yapılıyor.

Üretimdeki kalitenin değişmediğini söyleyen Abdullah Evgin "50 yıl önce ilk gün gofret üretmeye nasıl başladı isem bugünde 91 yaşında aynı kalitede gofreti üretiyorum" dedi.

İlimizde üretilen Harman Gofret Türkiye'nin her yerinde karşınıza çıkabilir. Aile işletmesinde üretilen gofretler iç piyasada tüketiliyor.

İl Müdürü Bulut ve beraberindeki heyet daha sonra yine Karaman’da gofret imalatı yapan Üçelmiş Gofret’i ziyaret ettiler.

1982 yılından beri sadece gofret üretimi yapılan işletmenin Yönetim Kurulu Başkanları Ömer Arslan ve Yüksel Arslan 42 yıllık tecrübeleriyle Üçelmis gofretin üretimi ve pazarı hakkında bilgi verdiler.





Harman Gofret Üçelmiş Gofret Abdullah Evgin Ömer Arslan Karaman gofret imalatı