Bu yıl tam bir muammaya döndü

TAKİP ET

Karaman'da her yıl kutlanan Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Törenleri bu yıl tam bir muammaya döndü.

EKMEK VAR HEMDE KATIĞI YAĞ-BAL !
Ahmet KÜÇÜKCİCİBIYIK
    Karaman’da her yıl kutlanan Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Törenleri bu yıl tam bir muammaya döndü.
    Önceki yıllarda en azından 3-4 ay öncesinden hazırlıkları yapılan, istişare toplantıları yapılıp hazırlanan etkinliklerle ilgili bu yıl ne bir hazırlık duyduk, ne bir toplantı.
    Cumartesi günü Gazetecilerin e-maillerine Belediye Basın Bürosundan bir mail düştü. “740. DİL BAYRAMI VE YUNUSEMRE'Yİ ANMA ETKİNLİKLERİ - ETKİNLİK PROGRAMI”
    Merak edip iletiyi açtığımızda karşımıza 6 günlük bir proğram çıktı. 
Proğramı dikkatlice inceledik, tanıdık bir proğramdı. Dikkatlice baktığımızda,6 günlük  proğramın 5 günü KMÜ’nde 3 Mayıs 2017 günü sayın Rektörün düzenlediği Basın toplantısı sonrasında Gazetecilere dağıtılan ‘KİTAP FUARI 2017’ proğramının aynısı idi. Yanlışlık olmasın diye dikkatlice inceledik ve birebir KMÜ’nün bugün başlayacak olan ‘Kitap Fuarı ve Hıdırellez Prağramı’ ile bire bir örtüşüyordu.
    Ancak Beledi’nin proğramında 5 gün değil fazladan bir gün daha vardı proğram etkinliklerinde. O da 13 Mayıs Cumartesi günkü 6. Proğram ki, bu proğram da sabah saat 10’da Atatürk Anıtına çelenk sunma, 10,15’de eski Belediye Taş Binada ‘Karaman’  Kitabının tanıtımı, saat 11 de Aktekke meydanında ‘Yunus Emre Sofrası’ yemek ikramı var, ardından da Ermenek’te Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımı ile yapılacak olan Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Tmrenleri proğramına katılım gözüküyor. (Anlaşılan o ki bu yılki törenler Ermenek’e kaymış)  
Öğleden sonrasında KMÜ’de ‘Dilimiz Kimliğimiz’ konulu bir panel ve bir ödül proğramı, akşam saat 20’de ise KMÜ Konferans Salonunda TRT Halk Müziği Konseri proğramı.
    Yazımın başlığında ‘Ekmek var, Hem de Katığı Yağ-Bal!” diye yazdım ya. 
Efendim 21 Mart 2017 tarihinde Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş tarafından, Türk Dil Kurumu’nda düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayeleri ile 2017 Yılı Türk Dili Yılı olarak ilan edildi. Kaldı ki bu konu ilan tarihinden yaklaşık 1 ay önce de duyurulmuştu.
İşte Karaman Türk Dil Bayramı etkinlikleri için bulunmaz bir kaynak. Yapılacak güzel bir proje ile bu yıl dolu dolu etkinlikler düzenlenebilirdi, bekledik ne olacak diye, sorduk ‘olacak, toplanacağız’ dendi ama gördük ki hiç bir şey yapılmamış, işin ilginç ve garip tarafı da, Üniversitenin hazır Kitap Fuarı ve Hıdırellez Şenlikleri proğramına ortak olunarak Türk Dil Bayramı Proğramı önümüze kondu.
Su tuz, Un ile ekmek yapamıyorsunuz anladık ta, yahu önünüze ekmek hazır konmuş, katık olarak ta yanına yağ ve bal koymuşlar, onu bile sunmayı beceremiyorsunuz.
Daha ne diyeyimmmm…