Bu Nasıl İş? Belediye Ucuz Ekmek Satıyor Diye Bayilere Bir Ekmek Vermediler Bir Markette Ekmek 3,75 TL'den Satılıyor

TAKİP ET

*Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Uysal; 'Karaman'da 50-60 bin Ekmek Tüketimi var ve bunun %80'nini Bakkallar Satar. Böyle bir uygulamayı üyelerimiz hak etmiyor'

Karaman’da Ekmek fiyatlarının 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren 6,5TL’ye yükseltilmesinin ardından, Karaman Belediyesi’nin Ekmek Büfelerinde 2,5TL’den ekmek satması nedeni ile KESOB’da bir Basın açıklaması yapan Fırıncılar Odası; Belediye’ni 2,5 TL’den satışını sürdürmesi halinde 17 Ağustos’tan itibaren Bayilere ekmek dağıtmayacaklarını açıklamış ve açıklanan tarihte bir gün ekmek dağıtımı yapılmamış, aynı gün Belediye’nin ekmek fiyatını 4 TL’ye çıkarttığını açıklaması ile de ekmek dağıtımı ertesi gün yapılmıştı.
Bu gelişmelerin ardından Hafta sonu (Pazar günü) bir Markette ekmek fiyatının 3,75 TL’den satılması vatandaşlar arasında büyük şaşkınlık yarattı.
Aynı markette satışların 3,75 TL’den devam ettiği görülürken, Gazetemiz İlgili Oda Başkanları ile yaptığı görüşmede; Fırıncılar Odası Başkanı Alaaddin Divleli konudan haberi olmadığını, araştıracağını söyledi.
Karaman Bakkallar, Bayiler ve Kantinciler Odası Başkanı Bayram Uysal ise; “Konuyu bizde duyduk ve bizzat bir markette 3,75 TL’den satıldığını gördük. 
Biliyorsunuz Fırıncılar Odası daha önce Belediye’nin 2,5 TL’den ekmek satması nedeni ile Bayilere ekmek dağıtmamıştı. Şimdi ne olacak göreceğiz.
Karaman’da günlük yaklaşık 50 bin ila 60 bin ekmek tüketilir ki bu ekmeğin %80’nini Bakkallar tarafından satılır, yani Fırıncıların en büyük dayanağı Bakkallarımız iken şimdi yapılan bu uygulama neyin nesidir anlamadık. İnşallah Fırıncılar Odamız ve Odalar Birliğimiz bir açıklama yapar ve bu uygulamanın niye yapıldığının geçerli sebebini bizlere ve Karaman Halkına açıklarlar. Zira üyelerimiz Bakkallar böyle bir uygulamayı hak etmiyorlar.” dedi.





karaman ekmek