Bu Kooperatif Türkiye'de Tek

TAKİP ET

Karaman Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut Türkiye'de tek olan ve merkeze bağlı Demiryurt köyünde faaliyetini sürdüren S.S. Demiryurt Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti.

İl Müdürü Bulut, ilimiz Demiryurt köyünde faaliyet gösteren Ülkemizde tek ;  işletmeciliği yapılan 30 üyeli kooperatif olan, KOP ile Ahırım Modernleşti projesi ile işletme içerisinde bulunan hayvanların süt veriminden, kızgınlık sürelerine kadar her türlü takibinin yapıldığı, Bakanlık proje destekleri ile biogaz ünitesinin kurulan 600 Büyükbaş Hayvan kapasiteli S.S. Demiryurt Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti. 
Ziyarette Kooperatif başkanı Sami Yaşar ve Kooperatif Veteriner Hekimi Fatih Irklı'dan işletme çalışmaları, Hayvan ırkları, bakım çalışmaları hakkında bilgi alan İl Müdürü Hatice Bulut, Karaman'da böyle bir Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin olması ve ülkemizde başarı ve işleyiş açısından başka bir örneğinin olmamasının gurur verici olduğunu söyleyerek Kooperatif Başkanı Sami Yaşar'a misafirperverliği ve başarıları için teşekkür etti.
Ziyarette İl Müdürü Hatice Bulut'a Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Ümit Çağlıyan eşlik etti.








karaman kooperatif