Bu İşte Kim Kârlı, Kim Zararlı?

TAKİP ET

*Kent Meydanı Projesi TOKİ tarafından Pirireis Vadisi Projesi karşılığı bedelsiz yapılacaktı, şimdi alan bedelsiz Çevre Bakanlığına devredilerek Millet Bahçesi yapılacak, burada Karaman’ın karı ne? Bu işte kim kârlı, kim zararlı?

Karaman kamuoyunu son zamanlarda epeyce meşgul eden Kent Meydanı Projesinden vaz geçilerek, yerine Millet Bahçesi yapılması ile ilgi tartışmalar ilginç bir noktada düğümlenirken, burada bir yatırım için ‘kim kârlı, kim zararlı’ hesabı da konuşulmaya ve tartışılmaya başlandı.

Sayın Kamil Uğurlu’nun Belediye Başkanlığı döneminde TOKİ’ye sembolik bir rakam ile (muhtemelen 1 TL) devredilen ve büyük bölümü Belediye mülkiyetindeki yer karşılığı TOKİ’nin de Kent Meydanı projesini üstlenmesi, ancak bugüne kadar projeye başlanılamaması üzerine en son 2019 Mart Mahalli Seçimleri öncesi Karaman’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un burayı ‘Millet Bahçesi’ yapma sözü ile durum farklı bir boyut kazandı.

Mart 2019’da Belediye Başkanlığını MHP’den Savaş Kalaycı’nın kazanması ile birkaç ay önce AK Partili Belediye Meclis üyelerinin gündeme taşıdığı, Kent Meydanı bölgesindeki yerlerin bedelsiz Çevre Bakanlığı’na devri ile ilgili önerileri, Meclis komisyonlarında görüşülmesi bekleniyor.

Ancak, Karaman’da pek çok kemsin ‘Millet Bahçesi Projesi’nin yerinin merkezde değil, daha başka bir yerde, başka bir bölgede cazibe merkezi oluşturarak yapılmasının uygun olacağı dile getirilirken, hatta Kent Meydanı Projesi’nin mimarı olan Sayın Kamil Uğurlu’nun bile yaptığı açıklama ile yanlış olduğunu dile getirdiği Millet Bahçesi Projesi’nin ‘bir proje kaçmasın, yapılsın’ mantığı ile hareket edilerek ısrarla Millet Bahçesi yapılması inadına kimse bir anlam veremiyor.

Konunun bir de başka yönü ise, Karaman Belediyesi hem Pirireis Vadisi’ndeki yerden, hem de Kent Meydanı’ndaki yerlerinden hiçbir karşılık almadan vazgeçmesi Karaman’ın geleceği açısından büyük bir kayıp olarak görünmekte, TOKİ ve Şehircilik Bakanlığı en kıymetli yerleri alarak en  kârlı kurum, Karaman Belediyesi ise burada en zarar eden kuruluş olarak karşımıza çıkıyor.

Birileri bu konularda Karaman halkına mantıklı izahlar yapması gerekmiyor mu?