Bu da Karaman'ın dizisi

TAKİP ET

Karaman'da çekilen mini-dizi Türkiye'nin en büyük Youtube sinema kanalında yayınlanıyor.

Karaman çekimleri süren “İlaaahi Karantina” isimli kara-komedi türündeki mini-dizinin ilk iki bölümü yaklaşık 890 bin abonesi olan Filmler ve Filimler isimli Youtube kanalında yayınlanmaya başladı.

Bir esnaf ve bir amatör tiyatrocunun virüs dolayısıyla dağda mahsur kalmasının ardından hayatta kalmalarını konu alan komedi türündeki mini-dizinin karantina süresince devam edeceği öğrenildi.

Dizinin senarist ve yönetmeni olan Ferdi Şah, virüs dolayısıyla hem kendilerine hem de insanlara moral vermek adına böyle bir proje ortaya koyduklarını belirtti. Minimum oyuncu ve çekim ekibiyle çalıştıklarını ifade eden Şah, böyle bir dönemde sosyal mesafeye dikkat edilerek, birbirini özel hayatında da tanıyan oyuncularla çalışıldığının altını çizdi ve risk seviyesinin çekim ortamında azaltılması için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. Ayrıca minimum çekim ekibi ve oyuncuyla dizinin çekilmesine rağmen Türkiye’nin en büyük sinema kanalının beğenisini kazanarak burada yayınlanmasının hem kendileri hem de Karaman için mutluluk duyulması gerek bir şey olduğunu belirtti.

Son olarak dizinin karantina süresince devam edeceğini söyleyen Şah, “Umarım bu mini-dizimiz, zor günleri evinde geçiren insanların küçük de olsa bir tebessüm etmelerini sağlar. Dizideki karakterlerin ruh halleri dolayısıyla dizideki argo seviyesinin ilk bölümde bir hayli fazla fakat ilerleyen bölümlerde, karakterler içinde bulundukları durumu kabul ederek daha ılımlı bir seviye geliyorlar. Buna rağmen dizi 15+ yaş izleyici kitlesi için daha uygun olduğunu da söylemek isterim.” şeklinde görüşlerini bildirdi. 

Dizinin Bölümleri

İlaaahi Karantina 1. Bölüm | “N’apcaz Ya” | https://www.youtube.com/watch?v=xdSO-CwXcsU

İlaaahi Karantina 1. Bölüm|“Postmodern Mafya”| https://www.youtube.com/watch?v=oldM2jDx77s