Bozkır: "Kentimizin stratejik planının çıkarılması için çalışma başlatıyoruz"

TAKİP ET

Karaman Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı (KAREV) Kurucu Başkanı Veli Bozkır, burs başvuruları ve kentin tanıtımı ile ilgili yaptığı açıklamada, “KAREV olarak birçok alanda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Öncelikli amacımız vakıf senedimizde belirtildiği üzere eğitim, kültür ve sağlık alanında sosyal ağ oluşturup toplumsal konulara çözüm üretmektir.

Eğitim döneminin başlamasıyla birlikte şu an için eğitime yönelik çalışmalarımıza öncelik vermiş bulunmaktayız. Üniversite eğitimini sürdüren ve bu yıl Ankara'da üniversite eğitimine başlayacak Karamanlı öğrencilerimizin başvurularını aldık ve dosyalarını inceliyoruz.

Çok sayıda diğer illerde okuyan öğrencilerimizden de burs talebinde bulunanlar oldu. Bunlar içinde çözüm üretiyoruz. Bu yıl Mersin, Antalya ve İzmir'de Karaman bayrağını dalgalandıran derneklerimize bütçemizin durumuna göre beşer öğrenci burs desteği yapabiliriz.

Hedefimiz tüm Türkiye genelinde maddi desteğe ihtiyacı olan binlerce Üniversite öğrencimize burs vermektir.

Bir başka ve çok önemli olduğunu düşündüğüm konu Karaman'ın tanıtımı. Geniş bir sosyal ağ oluşturup güç birliği sağlamak için büyük kentlerde sivil toplum kuruluşları dernekler oluşturmalı ve desteklemeliyiz. Bu oluşumun koordinasyonu tek elden ve kapsamlı katılımla sağlanırsa sonuç alınabilir. KAREV çatısı altında bu çalışmaları yapabiliriz. 15 Ekim günü vakfımızda tarih ve turizm konusunda uzman iki Profesör hocamız ile bir toplantı yapacağız. Kentimizin stratejik planının çıkarılması için çalışma başlatıyoruz. Çalışmalarımızın artarak, güçlenerek devam etmesi dileklerimle” dedi.