Boynukalın: Karaman, Pandemi Sürecinde Üretimdeki Mücadelesini Sürdürdü

TAKİP ET

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından gerçekleştirilen, "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2020 Araştırması" sonuçlarına göre Karaman'dan 3 firma listede yer aldı.

Araştırmaya göre Karaman’dan Şimşek Bisküvi Gıda San. ve Tic. A.Ş 55. sırada, Anı Bisküvi, Gıda ve San. A.Ş 93. sırada ve Modern Çikolata Gıda San. ve Tic. A.Ş 103. sırada yer aldı.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın, geçen yılın zorluklarına rağmen büyük bir başarıya imza atarak Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2020 Araştırması'nda listeye girme başarısı gösteren Karamanlı firmaları tebrik etti.

Son 2 yıldır pandeminin oluşturduğu ekonomik tahribat nedeniyle sanayiciler olarak büyük bir mücadele verdiklerinin altını çizen Başkan Boynukalın, “Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu olarak Karamanlı firmalarımız Şimşek Bisküvi A.Ş, Anı Bisküvi A.Ş, ve Modern Çikolata A.Ş'yi tebrik ediyoruz. Lojistikten hammadde tedarikine kadar ekonomi zincirinin zaman zaman daraldığı pandemi süreci ile dış ticaretin durma noktasına geldiği bir dönemde Karaman üretimde mücadelesini sürdürmüştür. Karaman olarak ilk 500'de olduğu gibi İSO ikinci 500 sanayi kuruluşu arasında da firmalarımızın yer alması bizleri gururlandırmıştır. Üretimde, ihracatta ve istihdamdaki gücümüzün en güzel yansımaları bu tabloda kendine yer bulmuştur. Artık bundan böyle normalleşme süreci ile birlikte teknoloji ve katma değerli üretimlerimizle inşallah firma sayılarımızı  bu başarıları ile daha da artıracağız. Ülkemizin kalkınmasının temelini oluşturan sanayi alanında her koşulda büyümesini sürdürmeye özen gösteren Karaman Sanayimizin başlıca gücü kendi öz sermayesinden gelmektedir. İhracata dayalı üretim ve kalkınma ile müteşebbis gücünü bir kez daha gösteren Karamanımızın ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu listelerinde yer almaları takdire şayandır. Yeni normalleşme ile bundan böyle mevcut potansiyelimizi de inşallah artıracak ve kalkınma hamlemizi de ilimiz adına ileri teknoloji ile de taçlandıracağız. Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu olarak bizleri bu süreçte bir kez daha gururlandıran ve bu başarıya ulaşmamızı sağlayan tüm sanayicilerimizi, çalışanlarımızı ve emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum” dedi.




karaman osb kemal boynukalın iso 2. 500 büyük şirket şimşek anı modern