Boynukalın: Karaman OSB Üretimden Asla Taviz Vermiyor

TAKİP ET

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın, özel sektör, tedarik zinciri direncini güçlendirme ihtiyacını, risk ve verimlilik açılarından yeniden değerlendirdiğini belirterek, ekonomideki belirsizlikleri aşmanın en iyi yolunun para politikasının açık ve net olması gerektiğini hatırlattı.

Ekonomi dünyasında yer alan tüm firmaların güvenilir yatırım merkezlerinin yanı sıra, uygun politikalarla geliştirilen öneri ve işbirliğine de açık olduklarını ifade eden Başkan Boynukalın, “Salgınla birlikte virüse rağmen ülke ve Karaman olarak üretimimizden asla taviz vermiyoruz. Pandemi krizinin dünya ekonomisi ve tedarik zincirlerine etkisini, bu sürecin Türkiye'nin küresel rekabet ve üretim gücüne yansımalarını, riskleri ve fırsatları yakından inceleyebiliyoruz. Bu süreçte taleplerimizi gösteriyor, önerilerimizi geliştirebiliyoruz. İş dünyamızdaki farkındalığımızı anlatmaya çalışıyoruz. Buna paralel olarak koordinasyon ve çeşitli işbirliğin de uyumlu politikalar eşliğinde katkı sağlayacağına inanıyoruz. Ekonomi dünyasında paydaşlar olarak istişareleri de önemsiyoruz" dedi.

TEDARİK ZİNCİRLERİNİ GÜÇLENDİRME İHTİYACI DUYABİLİYORUZ

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın, küresel tedarik zincirlerinin faaliyet gösterdiği koşullar hakkında da görüşlerini bildirdi.

Her çeşit sektörde bu belirsizliği azaltmak için öngörülebilir düzenleme, ticaret ve yatırım ortamlarındaki uyumlu politikanın vazgeçilmez olduğunu ifade eden Ali Kemal Boynukalın, “Yeni normalin sebep olduğu talep modellerinde özel sektör kuşkusuz salgın sürecinde ürün ve hizmetlere yönelik talep artışlarına imkan ve çabası ölçeğinde elini taşın altına koymaktadır. Özel sektör yeni normalin neden olduğu talep modellerindeki değişikliklerle karşı karşıyadır.  Ve bu anlamda özel sektör, tedarik zinciri direncini güçlendirme ihtiyacını, risk ve verimlilik açılarından yeniden değerlendiriyor. Bunu yaparken koordineli, şeffaf, tutarlı ve iş birliğine dayalı yerel ve uluslararası insiyatiflere de ihtiyaç duyabiliyor. Güveni yeniden tesis etmenin tek yolu da budur. Bu zorlu süreçte hem en az hasarı almaya çalışmalı hem de hızla toparlanmak için sağlam bir yatırım ortamları geliştirilebilir.  Sanayici ve iş adamları olarak cazibe merkezi olmak için gerekli ekonomik ve yapısal temellerin de sağlanmasını destekliyoruz.”dedi. Ekonomide dengelenmeyi sağlamak için bir normalleşme süreci başlatılmış ve son aylarda bu yönde adımlar atılmıştır. Bu temellerin başında hiç kuşkusuz ekonomik istikrar geliyor. Bu politikaların devamı ülkemize ait risk algısını iyileştirmek için son derece önemlidir" diye konuştu.