Boynukalın; "Karaman İhracatı Virüs İle %40 Düştü"

TAKİP ET

Boynukalın; 'İrak Habur Sınır Kapısındaki işleyişin acilen hızlandırılması gerekiyor'

*Durumun böyle devam etmesi halinde Karaman OSB’deki firmaların zorlanacağını belirten Boynukalın; “Sıkıntılarımız devam ederse OSB’de 4-5 Bin istihdam düşüşü yaşanabilir” dedi.

Dünyayı ve Ülkemizi de etkisi altına alan Coronavirüs salgını nedeni ile alınan tedbirler nedeni ile Karaman ekonomisinin lokomotifi Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) Sanayi Kuruluşları olumsuz yönde etkilendi.

Konu ile ilgili görüştüğümüz OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda KARSİAD Başkanı Kemal Boynukalın; durumun böyle devam etmesi halinde Karaman OSB’deki firmaların zorlanacağını belirtti.

Boynukalın; “Karaman OSB’deki Sanayi Kuruluşlarının ihracatının %30-35’ini Irak’a olan ihracat oluşturuyor. Koronavirüs tedbirleri nedeni ile kapatılan sınır kapıları, özellikle de Habur sınır kapısından ihracat yapılamaması, yada çok düşük miktarda olması nendi ile büyük sıkıntı yaşıyoruz. Karaman Sanayicileri olarak Habur Sınır Kapısına acil çözüm bulunması ve ilemlerin hızlandırılması gerekiyor.

Bu arada nakliye fiyatları da yaklaşık iki katına çıktı.

Durumun böyle devam etmesi halinde Karaman OSB’de 4-5 Bin istihdam düşüşü yaşanabilir. Alınan tedbirler ve Ekonomik destek proğramlarının yanında özellikle ihracatın önündeki sıkıntıların kaldırılması için acil çalışma yapılmasını bekliyoruz.” dedi.