Boynukalın; "Huzur Ticareti, Ticaret Zenginliği Getirir"

TAKİP ET

Ülkemizin uzun dönemde, ekonomik istikrarı tehdit eden unsurların başında gelen dönemsel döngülere karşı gözümüz açık olmalıdır' diyen Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın, ekonominin temelinde yatan üretime karşı güven ve istikrarın da bu döngüde olmazsa olmaz olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Boynukalın, ekonomi politikalarının bir amacının da dönemsel döngüleri asgariye indirip ekonomik istikrarı uzun dönemli kıldığını hatırlatırken,  fiyat istikrarı içinde “sürdürülebilir büyüme’ kavramının bu olgunun bir parçası olduğunu ifade etti.

Yaşanan zorlu süreçte dünya ekonomisinde ve gelişmekte olan piyasalarda ekonomik istikrardan tam anlamıyla söz etmenin henüz mümkün olmadığını da belirten Başkan Boynukalın, fiyat istikrarının tesis edilmiş dahi olsa bile bu değişkenlerin büyük ölçüde yabancı sermaye akımları ile belirlendiğini açıkladı.

Kalkınma hamlesinde sanayilerin temel yapı taşı olduğunu da hatırlatan Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın, “Bizler çalışır üretiriz. Yeter ki ekonomik güven ve istikrar korunsun” diyerek başarının ekonomik istikrara yaklaşmakla ölçüleceğini dile getirdi.

“HUZUR TİCARETİ, TİCARET ZENGİNLİĞİ GETİRİR”

Milletimizin ihtiyaçlarına cevap vermek için durmaksızın çalışmak zorundayız diyen Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Boynukalın, “Artık işlerimize daha fazla koyulup milletimizin ihtiyaçlarına cevap verme zamanıdır. Yaşadığımız zorlu sürece rağmen ülkemizin geleceğini düşünmek zorunda olduğumuz gibi ekonomimize katma değer sağlamak zorundayız.

Hepimizin malumu olduğu gibi milletimizin daha zengin ve müreffeh olmasının yolu huzur ve istikrardan geçer. Çünkü huzur ticareti, ticaret zenginliği getirir. Şimdi elimizdeki imkânları fırsata çevirip bu kazanımları daha ileriye götürme zamanıdır.

 

Bu dönemde de birlik ve beraberlik temelinde atacağımız güçlü adım ve sergileyeceğimiz tavırlar da çok önemlidir. Organize Sanayi Bölgeleri ülkemiz ekonomisinin dinamosu, üretim, ihracat ve istihdam gibi ekonomik hedeflerin gerçekleşmesinde lokomotif görevini üstlenirken, sürekli hedeflerimiz arasında sanayicilerimizin de huzur ve istikrar ölçüsünde gelişebilmesi en birincil temennilerimizdendir. Böylece artık yeni normal ve yeni dönemde çok daha güçlü bir dönem için çaba sarf ediyoruz.  Ekonomik istikrarla kalkınan bir Karaman ve tabi ki de ülkemizi elbirliğiyle ile kalkındırabilmenin hedefindeyiz” dedi.

karaman organize sanayi bölgesi kemal boynukalın