Borcundan Dolayı Emekli Olamayanlar İçin Son Fırsat 31 Ocak

TAKİP ET

Bağkur ve genel sağlık sigortasına olan borcundan emekli olamayan çiftçiler için getirilen yapılandırmaya başvurular 31 Ocak 2021'de sona eriyor.

Konuyla ilgili olarak Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram yaptığı açıklamada, "Geçmişte özellikle Tekel, TMO ve Türk Şeker’e ürün satıp Ziraat Odası kaydı olup geriye dönük günlerden dolayı bağkura pirim borcu olan ödeyemediği borcundan dolayı günlerini donduran özellikle geçmiş yıllara ait borçların ihyasına büyük bir avantaj sağlanmıştır. Bağkur ihya hesaplaması nasıl yapılacak ?

7256 sayılı kanunda yer alan düzenleme ile birlikte; Bağkurda dondurulan hizmet süreleri borçlu olunan yılların prim tutarları üzerinden yapılacak.  bağkur yapılandırma ihya başvuruları 31 Ocak 2021 tarihine kadar yapılabilecek. Dondurulan sürelerin tamamının borçlanılması gerekecek.İhya yapılandırması yapanların çıkarılan borcu tek seferde ve peşin olarak 01 Mart 2021 tarihine kadar ödemesi gerekecek.

Dondurulan prim günlerinin olduğu yıllardaki primlerin anaparası ve peşin ödeneceği için Yi-ÜFE’nin sadece %10’nu ödeyerek ihya yapabileceksiniz. Böyle olunca normal zamanda çıkan borçtan çok çok daha düşük bir miktarda ihya yapabileceksiniz.. 7256 bağkur yapılandırma ihya başvuruları 31 Ocak 2021 tarihine kadar yapılabilecek. Dondurulan sürelerin tamamının borçlanarak ihya yapılandırması yapanların çıkarılan borcu tek seferde ve peşin olarak 01 Mart 2021 tarihine kadar ödemesi gerekecek.

Dondurulan prim günlerinin olduğu yıllardaki primlerin anaparası ve peşin ödeneceği için Yi-ÜFE’nin sadece %10’nu ödeyerek ihya yapabileceksiniz. Böyle olunca normal zamanda çıkan borçtan çok çok daha düşük bir miktarda ihya yapabileceksiniz. Özellikle emeklilik hakkı olan borçlarından dolayı olamayan Çiftçilerimizin Sosyal güvenlik İl Müdürlüğümüze müracaat ederek durumlarını öğrenmeleri menfaatine olacağını kanaatindeyiz" dedi.