BORÇ ERTELEME MÜRACAATLARI BAŞLADI

TAKİP ET

Karaman Tarım İl Müdürlüğü'nden konu ile ilgili şu açıklama yapıldı;


Karaman Tarım İl Müdürlüğü’nden konu ile ilgili şu açıklama yapıldı;
1- 2015/7510 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 01.01.2015 tarihinden 31.12.2015 tarihine kadar İlimizde meydana gelen yangın, aşırı sıcak zararı, sam yeli, çığ, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel - su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, kar fırtınası, dolu, kırağı, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine m aruz kalan ve bu afetler sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (Bakanlık)  diğer kayıt sistemlerine göre kayıtlı gerçek veya tüzel kişi üreticilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan Düşük Faizli Kredi Kullandırılmasına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararları kapsamındaki kredi borçları 1 (bir) yıl süreyle ertelenecektir. 
2- İl Hasar Tespit Komisyonumuzun 2015-2 numaralı kararı gereğince kararname kapsamında buğday veya arpa ekilişleri aşırı yağış, kuraklık, don veya dolu sebebiyle % 30 ve daha üzeri zarar gören ve kredi borçlarının ertelenmesini isteyen gerçek veya tüzel kişi üreticilerin 08 Temmuz 2015 tarihi mesai bitimine kadar dilekçe, 2015 yılı Ç.K.S. belgesi, nüfus cüzdanı ile birlikte İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne şahsen müracaat edeceklerdir.
3- Kararname Kapsamında borçlarını ertelemek için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat eden gerçek veya tüzel kişi üreticiler  08 Temmuz 2015  tarihi mesai bitimine kadar T.C Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifine de dilekçe ile ayrıca müracaat etmeleri gerekmektedir.
BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER
1- Dilekçe
2- 2015 yılı ÇKS Belgesi
3- Kimlik fotokopisi