Bölükyazı TOKİ konutları konusuna Ak Parti İl Başkanı Çağlayan son noktayı koydu: "Konunun takipçisi olacağız"

TAKİP ET

Karaman'da Masara köyü olarak bilinen Bölükyazı'nda TOKİ tarafından yapılan evlerin hak sahibi listesi belli oldu.

2-1 olarak yapılan 265 konut için hak sahipleri arasında siyasi parti temsilcileri, işadamları, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin isimlerinin yer almasının kamuoyunda tepkilere neden olması nedeniyle AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan yazılı bir açıklamada bulunarak konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
Başkan Çağlayan ilgili projede 265 konut için başvuruların yapıldığı ve hak sahiplerinin belirlediğini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi; “Toplu Konut İdaresi geçtiğimiz günlerde Bölükyazı köyü mevkisine yapılan 2+1 müstakil evlerinin hak sahiplerini kamuoyuna duyurdu. Açıklanan isimler arasında sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra, siyasi parti temsilcileri ve iş insanlarının da olduğu görüldü. Kamuoyunda yankı bulan söz konusu liste ve proje ile ilgili bizlerde AK Parti İl Başkanlığı olarak gerekli araştırmalarımızı başlattık. Biz AK Parti İl Başkanlığı olarak bu konunun takipçisi olacağız” dedi.
Hak sahibi listesinin TOKİ tarafından açıklanmasının ardından söz konusu evlerin değeri konusunda Ziraat Bankası tarafından henüz tam fiyat açıklaması yapılmazken evlerin 600 bin lira civarında olacağı ve yüzde 25’i peşin ödendikten sonra kalan kısmının taksitler halinde ödeneceği iddia edildi.

BÖLÜKYAZI TOKİ KONUTLARI HAK SAHİPLERİ LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN https://www.toki.gov.tr/satis/tr/duyuru-detay/karaman-ili-merkez-ilcesi-bolukyazi-koyu-265-adet-konut-201291031-220406031757685/basvuru-listesi