BİSİKLET ETAP YARŞMALARI

TAKİP ET

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve Konya Torku'nun ev sahipliği yaptığı Konya Mevlana Torku 2. Turu Bisiklet yarışmalarının 125 km'lik Karaman Konya etabı 3. gün müsabakaları sabah Karaman'dan start aldı.

Önceki gün Konya Mevlana Müzesi önünde başlayan ve Karaman Aktekke Meydanı’nda sona eren yarışmalar bu kez yine Karaman’da aynı yerden 3. Etab eşliğinde bir kez daha başladı.
Yarışmaların startını vermek üzere Vali Murat Koca’nın yanı sıra Karaman Milletvekili Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Daire Başkanı İsmail Gedikli, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, yarışmacılar ve vatandaşlar katıldı.
Karaman’da startın ardından şehir turu atan bisikletçiler, daha sonra güvenlik  korteji eşliğinde Konya’ya doğru hareket etti.
Karaman etabının 125 km’lik ikinci tur mücadelesinde ise National Team Of Serbia takımından İvan Steviç ilk sırayı alırken Konya Torku Şekerspor’dan Ahmet Örken ikinciliği, Craharalampos Kastrantas ise üçüncülüğü elde etmişti. 
Yarışmalara, Azerbaycan, İran, Bulgaristan, Moldova, Sırbistan, Gürcistan, Konya Torku Şekerspor, Brisa Bisiklet Takımı ve Konya Tohm Bisiklet takımlarının sporcuları yer alıyor.