Bir Güzel Konser: Karaman Kültür ve Sanat Topluluğu

TAKİP ET

Karaman müzik konusunda oldukça seçkin sanatçılara sahiptir. Ne var ki bu güne kadar bu konuda yapılan tüm çalışmalar ilgi ve destek yokluğundan bir başarıya ulaşamadı.
Ne Belediye, ne Valilik, ne diğer kurum ve kuruluşlar bu sanatçılarımıza sahip çıkan çalışmalarda bulunmadılar.
Pek çok teşebbüsten sonuç alamayan bir grup sanatçı tamamen kendi imkânları ile bir topluluk oluşturarak faaliyete başladılar ve ilk konserlerini de 9 Şubat 2024 Cuma günü saat 20.00 de geniş bir katılım ile gerçekleştirdiler. 
Karaman Kültür ve Sanat Topluluğu coşkulu alkışlarla seyircisinden tam not aldı.
Topluluğun Türk Halk Müziği bölümünde toplamda 25 sanatçı sahne aldı. Bunlardan 12 si koro elemanı diğer 13 kişi de sazende olarak bu güzelliğe imza attılar. Ekipte saz sanatçısı olarak ve koro elemanı olarak her yaş grubundan elemanın yer alması da güzel bir kaynaşmanın işareti olarak görüldü.
Tarihlerin depremin yıldönümüne rast gelmesi ile depremden etkilenen illerin tema olarak işlendiği programda bu illerin türküleri seslendirildi.
Şef İsmail Keçeci yönetimindeki topluluk çok güzel bir koro ve her biri birbirinden güzel solo sunumlarla geceye katılanlara güzel anlar yaşattılar… Lütfi Elvan Kültür Merkezinde Karaman Belediyesinin katkıları ile gerçekleşen konsere çok iyi hazırlandıkları gözlenen topluluk sanatseverlerde bir umut uyandırdı. 
Ayrıca hiçbir kurum ve kuruluştan destek ve yardım almayan bağımsız bir ekip olarak ortaya çıkmaları ve kısa zamanda böyle büyük başarıyı sergilemeleri de büyük takdir topladı.
Topluluk ara vermeden Mayıs ayı içeresinde gerçekleşecek olan Türk Sanat Müziği konserine hazırlıklara başlayacağını duyurdu.












Karaman Konser Türk Halk Müziği Karaman Kültür ve Sanat Topluluğu