BİFA BİSKÜVİ'YE ZİYARET

TAKİP ET

İL MÜDÜRÜ AHMET HAŞİM KESKİN'DEN BİFA BİSKÜVİYE ZİYARET

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Haşim Keskin, Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih Ayaz ile birlikte ilimiz gıda sektörünün önde gelen ve ilk temsilcilerinden Bifa Bisküvi ve Gıda San. A.Ş.ni ziyaret etti. Bifa Bisküvi ve Gıda San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necati Babaoğlu ve Onursal Başkanı Yılmaz Babaoğlu ile bir araya gelen Keskin; Karaman’ da bisküvi sektörünün Türkiye’ de söz sahibi olduğunu, bu sektörde ilimizin daha ileri seviyelere ulaşabilmesi için Bakanlık ve İl Müdürlüğü olarak üzerlerine düşen çalışmaları yaptıklarını ifade etti. 

    Yönetim Kurulu Başkanı Necati Babaoğlu; Karamanda bisküvi sektöründe önemli mesafeler kat edildiğini, bu sektörün dışında tarımsal üretim faaliyetlerinde de bulunduklarını, Karaman’ da büyük ölçekte ilk tam bodur elma bahçesi tesisini gerçekleştirdiklerini, gerek bisküvi sektöründe gerekse elma üretimi ile ilgili yatırımlarının devam ettiğini belirtti. 
Elma üretiminde ülkemizde Karaman’ ın ilk sıralarda yer aldığını belirten Keskin; özellikle tam bodur çeşitlerin ilimizde üretiminin yaygınlaşması ile birlikte pazar taleplerine uygun yetiştiriciliğin gerçekleştirildiğini, yetiştirilen tam bodur ve yarı bodur diğer çeşitlerin çeşit bazında ağaç sayıları, üretim miktarları konusunda net bilgilerin elde edilebilmesi ve bu bağlamda hazırlanacak projelere veri temini amacıyla İl Müdürlüğü proje birimince bir çalışma başlatılabileceğini söyledi.