Besiciler Sıkıntılı, Saman Fiyatı %100 Arttı

TAKİP ET

Bu yıl yaşanan kuraklık nedeni ile ürün rekoltelerindeki düşüş ve yaşanan pandemi ile artan fiyat artışları karşısında Besicilerin önemli ihtiyaçlarının başında yer alan Saman fiyatları geçen yıla oranla %100 arttı.

Besiciler artan fiyatlar karşısında Saman bulmada da sıkıntılar yaşarken, Mardin ve Şanlı Urfa’da Tonu 1000 TL’den (Nakliye hariç) saman temin ediyor.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram: “Kuraklık nedeniyle ‘üretim az olacak, saman bulamam’ endişesi ile daha hasat yapılmadan saman için üreticiye para ödenerek satın alınıyor. Üretici buğdayını hasat ederken danesini kendisi alırken sapını biçer parası karşılığında hasadı yapan biçerciye verirdi.

Bu sene biçerciler, saman almak isteyenler, çiftçinin buğdayını hasat ederken samanı alabilmek için üstüne dekar başına 300- 400 lira para ödüyor.

Türkiye’nin saman ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Mardin ve Şanlıurfa bölgesinde kuraklığın etkili olması nedeniyle samanın karaborsaya düştü, geçen sene 500 TL olan samanın tonu bu günlerde 1000 TL seviyesine (Nakliye hariç) ulaştı.” dedi.



karaman saman fiyatları besiciler mardin Şanlıurfa