Belediye Meclisinde Cumhur İttifakı Oluştu

TAKİP ET

Karaman Belediyesi’nde yaklaşık 7 Aydır süren MHP-CHP ve Bağımsız 1 Üye ile Meclis Encümen ve Komisyon Üyelikleri MHP’nin istediği şekilde şekillenirken, Bağımsız üyenin üyelikten düşürülerek yerine AK Partili üyenin gelmesi ile değişen Meclis üyesi dengesinde çoğunluğu sağlayan AK Parti ile geçtiğimiz gün yapılan Belediye Meclis Toplantısında seçimlerde oluşan Cumhur İttifakı’nın bu Meclis Toplantısında oluştuğu görüldü ve Meclis Toplantısında AK Parti ve MHP aynı listeleri önerirken, Seçimlerde CHP çekimser oyu kullandı.

 Karaman Belediyesi’nin Ekim ayının olağan Belediye Meclis toplantısının ikinci oturumunda AK Parti ve MHP ittifakı boy gösterdi. AK Parti'nin isteği üzerine kurulan iki komisyon için teklifler AK Parti ve MHP tarafından ortak hazırlandığı görüldü.

2 yıl süre ile görev yapacak olan İdari İşler Komisyonuna AK Partili Ayhan Şancı, Halil İbrahim Demirci, İsmail Gökyel, MHP'li Mustafa Aşkan ve Ekrem Tokay önerildi. 

Kültür, Sanat ve Truzim komisyonu için AK Partili Erdal Yılmaz, Zahide Hıdır, Tamer Yıldızbaş, MHP'li Mahmut Güventürk ve Bekir Küçüktürk önerildi. 

Mecliste oylamaya sunulan önerilere AK Parti ve MHP gurupları evet oyu kullanırken, CHP grubu ise çekimser oyu kullandı.