BELEDİYE MECLİSİ TOPLANIYOR

TAKİP ET

Karaman Belediye Meclisi, 05.10.2015 Pazartesi günü saat:15.00`de Belediye Sarayı Meclis Salonunda olağan olarak toplanacak.

Belediye Meclisi’nin gündemi şöyle;                                                            
    GÜNDEM    :    
1-30/09/2015   tarihli   Kent  Konseyi  toplantı  tutanağının  5393  sayılı  yasanın                                               
76.  maddesinin   son  fıkrası  gereğince Meclisçe  değerlendirilmesine.
2-5393 Sayılı Yasanın 41. maddesi gereği hazırlanan Karaman Belediyesi   2016 yılı   Performans Programının görüşülüp karara bağlanması.
3-Gazidükkan Mahallesi  Muhtarı Mahallenin ileri gelenlerinden  Merhum İmaret Lastik sahibi Feyzullah YAVUZUN isminin Mahalle sınırları içerisindeki 152 sokağa verilmesi konusu. 
4- Park ve Bahçeler Müdürlüğünce sürekli kullanımında bulunan park ve yeşil alanların bakımı ve temizliğinin yıl boyunca yapılabilmesi ve işçilerin işe adaptasyonunun sağlanabilmesi için, 01.01.2016- 31.12.2017 tarihleri arasında 2 yıllık ( 24 aylık 730 günlük ) Parkların Bakımı ve Sulaması İşi Hizmet Alımı İhalesi yapılmak üzere, gelecek yıllara yaygın hizmet yüklenmesi konusu. 
5- Karaman İli, Merkez İlçe, Cedit Mahallesi, 3151 ada 3 no’lu parselin Revizyon ve İlave İmar Planında “T1 Lejantlı Ticaret Alanı” nda olduğu, söz konusu bölgede yeterli miktarda ticaret alanı bulunduğu, anayola bakan kısımlarda zeminde ticari faaliyetlere ihtiyaç olacağı fakat tali yola bakan kısımlarda zeminde ticari dükkana ihtiyaç olmayacağından 3151 adanın ifraz hattı ile ayrılmış ana yola bakan cephesinin yine aynı şekilde kalması diğer kısımlarının “T4 Lejantlı Ticaret Alanı” na çevrilmesi amacıyla yaptırılan imar plan tadilatı teklifinin onaylanması konusu. 
6- Karaman ili Merkez İlçe, 802  ada 12, 13 ve 14 no’lu  parsellerde yer alan Kavas Evi, 802 ada 17 no’lu parselde yer alan Hatun Hamamı ile 803 ada 4, 12 ve 13 no’lu parsellerde yer alan Pir Ahmet Camiine ilişkin yaptırılan  imar plan tadilatı talebinin onaylanması konusu.  
 7- İbrahim Konyalı Mahallesi Muhtarı ve Mahalle Sakinleri Mahallenin bir  kaç adasında imar izninin 3 kat diğer adalarında 2 kat olduğundan bahsederek kat yüksekliklerinin arttırılması talebi konusu. 
             8-  Karaman İli, Merkez İlçe Kirişçi Mahallesi 2923 ada 10 no’lu parsel için 2009 yılında alınan imar durumu ve uygulama zaptına göre şu anda aynı şekilde inşaat yapılamayacağı, önceki uygulamaya göre parselin tamamı kullanılacakken Revizyon ve İlave İmar Planı Notlarının 2. Mad. 3. Bendi gereğince komşu parselden 3 metre çekme mesafesi bırakılması gerektiğinden maddi kayıp olduğu ve bu durumun giderilmesi için söz konusu maddenin kaldırılarak eski uygulamanın geri verilmesi talebi konusu. 
          9- Karaman İli, Merkez İlçe, Cumhuriyet Mahallesi, 4621 ada 1 ve 3 no’lu parseller ile 4626 ada 29 ve 30 no’lu parsellerin tarımsal amaçla kullanılmadığı için imara açılması talebi konusu. 
         10- Şeyh Edebali Mahallesi Muhtarı, Şeyh Edebali Mahallesinde semt spor sahasına ihtiyaç olduğunu ve söz konusu bölgeye futbol sahası yapılması talebi konusu. 
         11- Karaman İli, Merkez İlçe, Hisar Mahallesi, 847 ada 94 no’lu parselin Revizyon ve İlave İmar Planında ‘T3 Lejantlı Ticaret Alanı’ olduğu, Konya- Karaman güzergahı otogar alanı karşısında bulunan kavşak noktada yer aldığı, alanın bulunduğu bölgede 18. Madde uygulamasının devam etmekte olduğu, ada bütününden DSİ kanalı geçtiği ve kanal için imar planında geniş bir alan bırakıldığından bahsederek Kamulaştırma işlemleri için kanalın geçtiği alanın daraltılması amacıyla yaptırılan imar plan tadilatı konusu.
         12- Karaman İli, Merkez İlçe, Alacasuluk Mahallesi, 4511 ada 1 no’lu parselin Revizyon ve İlave İmar Planında bir kısmının ‘Akaryakıt Alanı’ bir kısmının ‘ T3 Lejantlı Ticaret Alanı’ olarak görüldüğü ve aralarında 10 metrelik taşıt yolunun geçtiği, mevcut 10 metrelik olan bu yolun planlama açısından çok anlamlı olmadığı, T3 Ticari Alanlarda şuyulandırma oluştuğu, ayrıca yapılacak uygulamaya göre DOP’tan dolayı kayıpları olduğu gerekçesi ile 10 metrelik yolun eski haline getirilmesi, diğer alanın ise Akaryakıt ve T3 Alanı olarak ifraz hattı ile bölünecek duruma getirilmesi şeklinde yaptırılan imar plan tadilatı teklifinin onaylanması talebi konu. 
         13- Karaman İli, Merkez İlçede gelişimin hızlanması amacıyla bir takım eksikliklerin giderilmesi ile Gıda Vadisi, Serbest Bölge vb. alanların oluşturulmasına yönelik uygun alanlarda harita sınır tespiti yapılması konusu.