BELEDİYE MECLİSİ 1 HAZİRAN'DA TOPLANIYOR

TAKİP ET

*Karaman Belediyesi Karadağ'ın Danilovgrad Belediyesi ile 'Kardeş Şehir' oluyor.

BELEDİYE MECLİSİ 1 HAZİRAN’DA TOPLANIYOR
*Karaman Belediyesi Karadağ’ın Danilovgrad Belediyesi ile ‘Kardeş Şehir’ oluyor.
*Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan’ın ismi şehrin önemli bir yerine verilecek.
 
          Karaman Belediye Meclisi, aşağıda belirtilen gündem üzerinde gerekli müzakereyi yapıp karar almak üzere, 01.Haziran.2015 Pazartesi  günü saat:15.00`de Belediye Sarayı Meclis Salonunda olağan olarak toplanıyor.                                                                                                                                                                                                                                                             
MECLİS GÜNDEMİNDE GÖRÜŞÜLECEK KONULAR    :           
           1- Karaman Belediyesi 2016 yılına ait Yatırım ve Çalışma Programlarının görüşülüp karara bağlanması.
           2- Karaman Recep Tayyip ERDOĞAN Sevenler Derneği Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ismini şehrimizin önemli semtlerinden bir yere verilmesi konusu. 
           3- Ekonomi turizm, kültür, eğitim ve spor gibi alanlarda iyi uygulamaların, deneyimlerin paylaşılması ve proje uygulamalarının karşılıklı menfaatler açısından önemini göz önünde bulundurularak Danilovgrad Belediyesi ile   Belediyemiz arasında Kardeşlik Bağlarının oluşması için Belediyemizle kardeş belediye olunması konusu.
            4-  Mülkiyeti Belediyemize ait; Pirireis Mahallesi 4761 ada 3 parsel 8.894,70 m2, 4759 ada 4 parsel 11.500,00 m2, 4759 ada 6 parsel 5.750,00 m2, 4759 ada 7 parsel 5.750,00 m2, 4759 ada 8 parsel 5.000,00 m2, 4759 ada 9 parsel 5.500,25 m2, Hacıcelal Mahallesi 4282 ada 3 parselde bulunan 369,00 m2 ve Hamidiye Mahallesi 1837 ada 12 parselde bulunan 3758,20 m2 arsaların ihdas, tevhit ve ifraz sonucu oluşacak parsellerini kısmen veya tamamen kiralanmasına, satılmasına, takas yapılmasına, kat karşılığı ihale edilmesine, yap-işlet devret modelinin veya diğer projelerin uygulanabilmesi için iş ve işlemlerin yürütülmesinde Belediye Encümenine yetki verilmesi konusu. 
            5- Belediye meclisinin 03.06.2014 tarih ve 202 sayılı kararı ile kabul edilen toplu taşıma sistemi hakkındaki bazı maddelerin değiştirilmesi konusu.       
           6- 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 15. Maddesi ‘nin (b) fıkası gereğince Belediyelere yetki veren diğer kanun, yönetmelik ve düzenlemelere göre hazırlanan ‘Karaman Belediyesi Emir ve Yasaklarını Belirleyen Zabıta Yönetmeliği’nin görüşülmesi konusu.        
          7-  Toplu Konut İdaresine ait Karaman Merkez 1755 ada 430 no’lu parsel üzerinde mevcut imar planında konut alanı olarak planlanmış olan bir adet konut adası üzerinde Organize Sanayi Bölgesinde çalışan işçilere yönelik konut yapımı proje çalışmalarının devam ettiği ayrıca bu kapsamda   İkinci Etap Toplu konut  talebi ile birlikte taşınmazın diğer bölümlerinde de Toplu Konut yapılacağı bildirilmektedir. Bu doğrultuda yürürlükteki mevcut imar planlarının arazinin topoğrafik yapısına uyumsuz olması, mevcut imar planında önerilen ulaşım bağlantılarının açılmasının güç olması, açılması durumunda kamulaştırma işlemine  ihtiyaç duyulması, taşınmaz içerisinden geçen 60 m. genişliğindeki çevre yoluna servis yoluyla bağlantının Karayolları Genel Müdürlüğünce uygun görülmemiş olması, mevcut imar planında ayrılmış kentsel sosyal teknik altyapı alanlarının yetersiz kalması vb. Sebeplerden dolayı Toplu Konut İdaresince taslak imar planı değişikliği hazırlanması konusu. 
          8- Karaman İli, Merkez İlçe, Yenişehir Mahallesi, 3309 ada 1 no’ lu parselin daha önce 18. Madde uygulaması sırasında park alanı olarak uygulama gördüğü ancak Revizyon ve İlave İmar Planında park alanından çıkarılarak ‘Ortaöğretim Tesis Alanı’ na çevrildiği, Milli Eğitim Müdürlüğünden alana ihtiyaç olmadığı ve serbest bırakılması ve lejant değişikliği yapılmasının mümkün olduğu, mağduriyetin giderilmesi amacıyla bölgedeki yapılaşmaya uygun olarak ayrık nizam 3 kat 0,30/0,90 yapılaşma koşullarında ‘Konut Alanı’ na çevrilecek şekilde yaptırılan imar plan tadilatı teklifinin onaylanması konusu.
        9- 09/05/2015 tarih ve 220 sayılı Belediye Meclis Kararı ile ön izin verilen, Karaman İli, 9Merkez İlçe, Yeşilada  Mahallesi, 1411 ada 131 no’ lu parsel ile 493 nolu adanın bulunduğu bölgenin Revizyon ve İlave İmar Planında park alanı olarak gösterildiği, Belediyemizce söz konusu park alanına seyir terasları yapılacağı ancak, planda gösterilen taşıt ve yaya yollarının arazinin eğiminden dolayı açılamadığından, söz konusu bölgede planda gösterilen taşıt ve yaya yollarının yeniden düzenlenmesi için yapılan imar plan tadilatı teklifinin onaylanması talebi konusu.
       10- Mülkiyeti Belediyemize ait, Cumhuriyet Mahallesi, 961 ada 6 nolu parselde bulunan Sosyal Kültürel Tesis alanının 25 m2 lik kısmının Bölge Dağıtım İstasyonu tesis edilebilmesi için Doğalgaz Dağıtım Tesis Alanı  olarak değiştirilmesi için hazırlanan imar plan tadilatı teklifinin onaylanması talebi konusu. 
      11-  Karaman İli, Merkez İlçe, Hisar Mahallesinde mülkiyeti Karaman İl Özel İdaresine ait olan 1479 ada 148 no’ lu parselin özel mülkiyete ait 1479 ada 76 no’ lu parselle Revizyon ve İlave İmar Planında ‘İlköğretim Tesis Alanı’ olarak görüldüğü ve dolayısıyla şuyulu olduğundan bahsederek bu durumu ortadan kaldırmak amacıyla yaptırılan imar plan tadilatı teklifinin onaylanması talebi konusu.