Belediye İle Sanayi Kooperatifi Arasında Yol Sorunu

TAKİP ET

Karaman’da Urgan Mahallesindeki Sanayi Kooperatifi’ne ait 5032 ve 5033 nolu adaların arasından konut alanlarına yol geçirilmesi Belediye Meclisi’nde kabul edilmesinin ardından Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından 5031 Nolu Parsellerinden açılan geçici yolu ulaşıma kapatıldı.
Konuyla ilgili olarak Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından Sosyal Medya hesabından yapılan açıklamada: “Kooperatifinizin 5032 ve 5033 adaları arasından konut alanlarına yol geçişi planlanmaktadır. Planlanan yol kooperatifimizin güvenliği ve bütünlüğünü bozacağından defaten gerekli mercilere görüşmelerimize rağmen sonuç alınamamıştır. 
Kooperatif sahamızı çevreleyen yeşil alan delinmektedir. Konu belediye imar komisyonu ve meclisinden geçmiş bulunmaktadır. 
Kooperatifimizin menfaati doğrultusunda adli işlemler başlatılacaktır” ifadelerine yer verildi.
Konu ile ilgili Kooperatif yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde yetkililer; “20 Metre genişliğindeki bir yol hem sanayi, hem de konut alanlarına geçiş için kullanılması ileride büyük sıkıntılara neden olur. Bizler Konut alanlarına yol açılmasın demiyoruz. Kaldı ki biz bu sorunun çözümü için yıllar öncesinden ilk parselimizden yol geçişi verdik (Kaptılan yol) o bölgendeki insanlar mağdur olamsın istedik ve yol açılmıştı ancak Belediye Meclisinin aldığı karar Sanayi esnafına sıkıntı yaratacak şekilde ve tam Site Parsellerinin ortasından geçiriliyor. Sanayi Sitesi arasından olmasın, biraz daha yukarıdan bizim 5036 Parselden sonraki kısımdan yapılsın ve kimseye sıkıntı vermesin diyoruz. Kaldı ki Konut alanları için Urgan kısmından bir yol girişi planda var, ora da açılıp Konut alanları rahatlatılabilir.
Bizler Belediye ile 3 yıldır bu konunun çözümünü istedik ancak bugüne kadar çözüleceği söylenmesine rağmen bizlerin görüşü bile sorulmadan Meclisten karar çıkartılarak bizleri sıkıntıya sokacak şekilde bir plan ile yol açılma kararı alınıyor. Biz buna karşıyız ve Hukuki yönden hakkımızı sonuna kadar arayacağız.” dediler.
Konunun önümüzdeki günlerde karşılıklı görüşmeler ile anlaşılarak bir çözüm bulunması bekleniyor.