Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan..

TAKİP ET

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman-Konya tren seferlerinin Şubat ayı sonu veya Mart ayı başında başlayacağını söyledi.

KARAMAN-KONYA TREN SEFERLERİ ŞUBAT SONU VEYA MART AYI BAŞINDA BAŞLAYACAK
Çalışkan, yaptığı açıklamada,  “Konya-Karaman-Mersin hattının hızlı tren yapılması hadisesi var. Birinci etap ihalesi yapıldı, Şubat sonu Mart ayı başında Karaman-Konya arasında DMO'lar çalışmaya başlayacak. İkinci ihale Karaman-Ulukışla hattının ihalesi var. İtirazlar sonucunda bu noktaya gelen bir yapı oluştu. Çalışmalar başlamadı. Buradaki planlama Karaman-Ulukışla arasındaki ihalenin içerisinde Karaman-Konya hattının da sinyalizasyonu var. Tabi ki bu süreç uzayınca ikinci ihalenin içerisinde sinyalizasyon olmasından dolayı da hızlı tren sinyalizasyonu ihaleye itirazlar olduğu için yapılamadı” diye konuştu. 
KARAMAN-ULUKIŞLA HATTININ İHALESİ 25 ŞUBAT’TA
Karaman-Ulukışla hattı çalışmalarını aktaran Çalışkan, “25 Şubat'ta Karaman-Ulukışla hattının ihalesi gerçekleşecek. Böylece 7-8 ay içerisinde bu yılsonunda 2017 yılı başında elektrifikasyon yapılmış hızlı tren kullanımına başlanacak. 
Buradaki hızlı trenin hızı 225 kilometre olacak. Bu hatta yük taşımacılığı da yapılacak 120 kilometre hızla giden yük trenleri olacak. Haftalık bin 500 konteyner Mersin limanına gidiyor. Bugün bir konteyner 600-700 dolardan mersin limanına oluşurken, bu konteynerler demiryoluyla ulaştırılırsa 300-350 dolarak düşmüş olacak” ifadelerini kullandı.