BELEDİYE BAŞKANI ÇALIŞKAN: "BU ŞEHRİN LOKOMOTİFLERİ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ"

TAKİP ET

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 740. Yılı Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinliklerini tamamlanmasının ardından belediyenin etkinlik yapmadı eleştirilerine cevap verdi.

“Kurumsallaşmanın sağlanamadığı süre içerisinde Dil Bayramı’nı yapma şansımız yok” diyen Çalışkan “Kişilerin bakış açısına göre değişiyor. Ali Bey’in, Kamil Bey’in bakış açısı farklı. Biz bir vakıf oluşturalım dedik. İsmi de Karaman Tanıtım Vakfı” dedi.
Dil Bayramı için vakıfın kurulması gerektiğini ifade eden Çalışkan, “Bu vakıfta Karaman’ın çok değerli arkadaşlarımızı bunun içerisinde dâhil edelim ve biz bunun finansman kısmını sağlayalım. Yaklaşık 100 bin liraya yakın kaynağı vâkıfa ayırdık. Vakıf senedini hazırladık. Bununla birlikte Vakıflar Genel Müdürlüğü ile de görüştük.
15 Temmuz süreci girdi, vali değişti. Önümüzdeki haftada dil bayramı ile ilgili toplantı yapacağım. Biz Berlin’e gittik Karaman’ı tanıtmak için Kayseri’nin Kalecik ilçesinde bulunan bir pansiyon Berlin’de Kalecik’i tanıtıyor. Bizim Karamanlı iş adamlarımızın bir tanesi var mı yok” diye konuştu.
 “İNSANLARIMIZ KARAMAN’I TANITMAK İÇİN MÜCADELE ETSİN”
Çalışkan, eleştiride bulunarak, “İzmir fuarına katıldık Viranşehir ilçesinde bulunan 2 yıldızlı otel Viranşehir’i tanıtıyor. Karamanlı hiçbir otelci fuarda yok. İstanbul fuarına gittik stant açısından birinci olduk yine bakın Karadeniz’in en ücra ilçesinden gelip tanıtım yapıyor Karamanlılar yine yok. Birazda burada insanlarımız Karaman’ı tanıtmak için mücadele etsin.
Deseler ki 9 Mayıs da biz şöyle bir projemiz var bunu yapalım deseler ben desteklerim. Dil bayramı geldiği zaman bir yerde herkes sahiplenecekse biz bu şehiri sahiplenecez diyen davetle mi gelir? Biz talimatla mı iş yapacağız yoksa bizde bu sistemin içerisine mi gireceğiz?
Biz Belediye olarak milletin peşinden mi koşacağız yoksa gelin hep birlikte bu işi yapalım diyerek bir ortam mı olacak?
Ben Ticaret Odası’nda diye bilir miyim şunu şunu yapacan diye. Ticaret Odası’nın gelip bana demesi lazım ben şunu yapacağım diye. Turizmle ilgili çalışmalar yaptılar ben mi talimat verdim. Biz çalışma yapacağız dediler bana kaç lira düşer dedim hemen verdim. Dil bayramı geldiği zaman neden gelmiyorlar? Şehrin gelişimi olacak bu sene olmaz 5 sene olmaz serbest bölge oluyor yüzde kaçla giriyor? Bunun lokomotifi belediye mi olması lazım?” ifadelerini kullandı.
“BU ŞEHRİN LOKOMOTİFLERİ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ”
Sivil toplum örgütlerine seslenen Çalışkan, şöyle konuştu:
“Bu şehrin lokomotifleri sivil toplum örgütleri. Esnaf sıkıntılıyım diyor hani esnaf etkinlikleri? İstanbul, Ankara’ya git sokak sokak esnaf etkinlikleri var. Esnaf odaları yapmış belediyede destek vermiş. Burada nerede telefon açıyorsun şöyle yapalım mı ramazan etkinlikleriyle ilgili millet alışmış gelecekleri bir yer. Oda başkanlarına diyorum çadır açılacak sizin arkadaşlar girsin diye. 10 gün peşinde koşuyorum hiçbir şey yok çadırı dikiyorlar buraya çadır mı açılıyor diyorlar. Böyle bir şey olmaz. Burada iş basına düşüyor belediyeye söylendiği kadar sivil toplum örgütlerine de söylenmesi gerek. Eleştiri yapmadan hep birlikte bir araya gelip Karaman Tanıtım Vakfı’nı kuracağız destek vereceğiz.”
Haber: Yasemin KÜÇÜKCİCİBIYIK