BEBEK DOSTU SAĞLIK ÇALIŞMALARI

TAKİP ET

Karaman'da bebek dostu sağlık kuruluşları çalışmalarına ağırlık verdi.

BEBEK DOSTU SAĞLIK KURULUŞLARI ÇALIŞMALARI ARTIRDI

Çalışmalar kapsamında açıklamalarda bulunan Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü;
    “Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir. Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması,  özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak Bakanlığımızca 1991 yılından beri “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı yürütülmektedir.
    Program kapsamında; güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile gebeliklerinden itibaren anne adaylarını ve anneleri anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan sağlık kuruluşlarımız “Bebek Dostu” ünvanı almaktadır.
    Bu kapsamda Altın Bebek Dostu ünvanı olan İlimizde  Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Elemanlarına yönelik “Emzirme Danışmanlığı Eğitimi” teorik ve pratik olmak üzere başlamıştır. Eğitimlerimiz KETEM binamızda ve Karaman Devlet Hastanesinde Hemşire Aygün Bal, Ebe Serap Çatal, Hemşire Hatice Ekinci tarafından yapılmaktadır.”denildi.