Bayram: Üreticimizin sorunlarının çözümü için gerekli görüşmeleri yaptık

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram ve beraberindeki heyet Ankara'da Milletvekilleriyle görüştü ve TMO hububat alınlarında yaşanan sıkıntıların çözümü için girişimlerde bulundular.

Konuyla ilgili olarak Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram yaptığı açıklamada, "Bölgemizde hububat hasadının yoğun bir şekilde başlaması ile TMO genelinde oluşan yoğunluk nedeniyle üreticilerimizin randevu alamadığından dolayı yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi için Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanımız Talha Uzer ile Ankara’ya giderek AK Parti Karaman Milletvekillerimiz Selman Oğuzhan Eser, Osman Sağlam, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ile görüşerek TMO tarafından yapılan alımlarda yaşanan mağduriyetlerin hasadın yoğunlaşması ile gün geçtikçe arttığını üreticilerimizin yaşadığı sıkıntıları kendilerine ilettik. Sorunların çözümü için Milletvekillerimiz TMO Genel Müdürü Ahmet Gürdal'ı arayarak randevuda yaşanan sıkıntıların bir an evvel çözülmesi ve bölgemizde henüz hasadın % 10 civarı yapılması nedeniyle mevcut depoların yeterli olmadığını önümüzdeki günlerde hasadın yoğunlaşması ile daha büyük mağduriyetler yaşanacağını belirterek özellikle Bölgemizde Karaman, Ereğli ve Karapınar’da acilen yeni depoların kiralanması ile ilgili taleplerimiz Sn. Milletvekillerimiz tarafından TMO Genel Müdürü Ahmet Gürdal’a iletilerek çalışmalar başlatılmıştır.

Sonuç olarak özetle Genel Müdür Ahmet Gürdal Temmuz sonuna kadar 7 gün, günde 12-13 saat alım yerlerinin açık olacak şekilde planlama yaptıklarını ülke genelinde günlük 120-130 bin ton ürün alındığı Temmuz ayında İç Anadolu yoğunlaştıktan sonra günlük alım kapasitelerini 220 bin tona çıkartılacağı ifade edilmiş, ayrıca piyasada TMO'nun fiyatları referans fiyatları olduğu bunun altında ürünlerini vermemelerini arada 1-2 bin lira fark olduğunu üreticimizin 1 yıllık emeklerinin karşılığı, bize teslim süreleri gecikse bile devlet tarafından, TMO tarafından alınacak ve üreticilerimiz zarar yaşamayacağı belirtilmiştir. Son ürün alınana, üreticimizin TMO'ya arz edeceği son ürün gelene kadar alım yerlerinin açık olacağı planlamalarımızı buna göre yapıldığı herhangi bir geri çevirme ve yönlendirme olmadı, olmayacağı çiftçilerimizin telaş yapmasına gerek olmadığı yeni yerleri de ihtiyaç olduğu sürece açılacağı belirtilmiştir. Yaşanan ekonomik gelişmelerden geçen yıl fiyatlarda belirsizliklerden dolayı tüccar ürüne ihtiyaç duymuyor, piyasa aktörleri zarar ettiği için stoklama niyetinde değil alsa da düşük fiyatlara almaktadır. Hal böyle olunca çiftçinin tek adresi TMO’yu biraz sabırla bekleyip randevulu bir şekilde ürünümüzü satalım. Üreticilerimizin sorunlarını için yaptığımız Ankara ziyaretlerimizde bizlerle yakından ilgilenen TMO ile ilgili sorunlarımızın çözülmesi için görüşmeler yapan AK Parti Karaman Milletvekilimiz Selman Oğuzhan Eser, Osman Sağlam, Konya AK Parti Milletvekili Orhan Erdem ve AK Parti 25-26-27 dönem Konya Milletvekili Halil Etyemez'e teşekkür ederiz" dedi.





toprak mahsulleri ofisi mehmet bayram selman oğuzhan eser osman sağlam karaman ereğli karapınar hububat üretici