BAYRAM ŞEKERİ VE LOKUMLARI TEZGAHLARDAKİ YERİNİ ALDI

TAKİP ET

Ramazan Bayramına sayılı günler kala Karaman’daki marketler de bayram şekeri ve lokumu satışlarına başladı.  Market önlerine koyulan şeker ve lokum tezgahları sokakları süslüyor.

Kilosu 5 liradan başlayan 40 liraya kadar çıkan bayram şekerleri alıcılarını bekliyor. Bayram yaklaştıkça esnafların mesaisinde hareketlik yaşanırken bayram şekeri ve lokumu satışları da gün geçtikçe artıyor.

Karaman’ın tanınmış esnafı Süreyya Büfede şeker ve lokum çeşitleri göz dolduruyor. Bayram şekeri ve çikolatası satışlarının yanında kendi ürettikleri lokum satışlarını da yaptıklarını kaydeden işletme sahibi Süreyya Kayalık, “Her ürünün müşterisi farklı oluyor. Elimizde her kesime hitap eden her çeşitte bayram şekeri ve lokumu bulunuyor” dedi.

Kendi imalatları olan lokum çeşitlerini sayan Kayalık, “5 liradan başlayan lokum satışlarımız 20 liraya kadar çıkıyor. Çeşitlerimiz arasında fındıklı cezerye, Antep fıstıklı lokum çeşitleri, yer fıstıklı lokum çeşitleri, meyveli kuşlokumu, pamuk gibi sade güllü lokum ve bademli lokum bulunuyor” açıklamasında bulundu.