Bayram: "Pancar Çiftçimiz Bu Zulmü Hak Etmiyor"

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Kızık Köyünde bulunan pancar kantarını ziyaret etti.

Ziyarette açıklamada bulunan Bayram, "Pancar hasadının devam ettiği bu günlerde Kızık kantarında pancar üreticimiz çile çekiyor. Lif boşaltma ihalesini alan firmanın bir türlü düzenli bir çalışma yapamaması, sürekli oluşan arızalar ve 2. lifin çalıştırılmaması üreticilerimizi haklı olarak isyan ettiriyor.

Bugün ziyaret ettiğimiz Kızık kantarında tek lif çalışması ve onunda düzenli çalışmamasından dolayı yaklaşık 200 traktöre yakın sıra oluşmuş durumda. Bu sıkıntıları sürekli yetkililere ulaştırarak zor durumda olan üreticilerimizin sorunlarına çözüm bulmalarını istiyoruz.

Kantarların açıldığı 27 Kasım tarihinden itibaren Kızık köyümüzde bulunan kantarda boşaltma liflerinde sorun hiç bitmiyor, üreticilerimiz mağdur, sorunların çözümü için Bugün Ak Parti Milletvekilleri Sn. Recep ŞEKER, Sn. Selman Oğuzhan ESER ve Türk Şeker yetkililerine üreticilerimizin sıkıntılarını ilettik. 

Görünen o ki bu yıl Kızık kantarında sorun bitmeyecek.

Ziyaret ettiğimiz üreticilerimiz ihaleyi alan boşaltma şirketinin teknik ekibinin yetersiz olduğunu söylüyorlar.

Pancar üreticimizin bu yıl nakliyede yaşanan, çözüm üretilmeyen sorunlarının yanında kantarlarda yaşanan boşaltma liflerinin sürekli arıza yapması sebebiyle üreticilerimiz tüm bu olumsuzluklara haklı olarak isyan ediyor.

Ziraat Odası olarak bugün yaptığımız ziyaret sonrası üreticilerimizin taleplerini Ereğli Şeker Fabrikası başta olmak üzere yetkililere ilettik. 

Üreticilerimizin sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceğiz." dedi.