Bayram öncesi baklava satışlarında durgunluk yaşanıyor

TAKİP ET

Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağından dolayı pastaneler sakin günler geçiriyor. 

Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ramazan Bayramı'nda 81 ilde sokağa çıkma yasağı açıklaması, bayram öncesi salgın krizini telafi etmeye hazırlanan esnafı olumsuz etkileyecek.

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan liderliğinde videokonferans yoluyla 8'incisi gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında, 23-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Ramazan Bayramı için 81 ilimizde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Bayram öncesi yoğun iş yapan birçok sektör alınan bu karardan olumsuz etkilendi.

Bayram öncesi hareketli günler geçiren pastaneler durgun günler yaşıyor. Ramazan Bayramında 4 günlük sokağa çıkma yasağından dolay tatlı satışlarının oldukça düştüğü öğrenildi.

Ramazan ayında yoğun iş yapan pastane esnafı, önceki yıllara oranla bu yıl hem Covid-19 salgınından dolayı hem de dün açıklanan 4 günlük bayram yasağından dolayı işlerinin azaldığını söyledi.

Her bayram öncesi yoğunluk olduğunu ancak sokağa çıkma yasağından dolayı bu yıl bayram öncesi yoğunluğun az olduğunu aktaran esnaflar, buna rağmen en önemli temennileri, bir an önce dünyanın Covid-19 salgınından kurtulması oldu.