Bayram: "Moloz yığınları tarımsal üretimi tehdit eder hale geldi"

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Karalgazi köyünde bulunan Mermer sahasında incelemelerde bulundu.

Bayram, “Karalgazi köyümüzde dekart firması Mermer’mi üretiyor yoksa Moloz’mu üretiyor. Kâzımkarabekir Ziraat Odası Başkanımız Muammer Harmandar,  Karalgazi Köyü Muhtarımız Ali Küçük ve üreticimiz Ali Tekin ile Mermer sahasında incelemelerde bulunduk.
Bölgede mermer sahasında yaptığımız incelemede oluşan Moloz, mera ve tarım arazilerini tehdit eder hale geldiği, üretim sahasında %80 moloz ve posa, % 20 mermer üretimi gözükmekte olup bu üretim oranlarına göre bölgede tarımsal alanları tehdit eden Moloz dağları oluşacağı öngörülmektedir.
Karamanımızın Çukurovası olan bölgede, sağlıklı tarımsal ürünler yetiştirmek ve hayvancılık yapmak var iken bölgeye açılan %80 Moloz %20 mermer çıkan ocağın bölgedeki mera ve tarım arazilerinin olacak bir doğal afette oluşan parçalanmış mermer Moloz yığınları bölgede tehlikeli bir durum haline gelmiş tarımsal üretimi tehdit eder hale gelmiştir.
Bugün bölgede oluşan tehlikeli durumu Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüze ileterek gerekli incelemelerin başlatılmasını talep ederek bu konuda yetkililerin hassasiyetlerini bekliyoruz” dedi. 






Karaman Mehmet Bayram