Bayram: Lütfen Hidrolojik kuraklığa dikkat!

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, iklim değişikliği ve hidrolojik kuraklığa dikkat çekti.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram Sosyal Medya hesabından konu ile ilgili yaptığı açıklamasında şöyle dedi; "Sürdürülebilir bir tarım-gıda sisteminin uygulanması sağlıklı ve üretken bir gelecek için hayati önem taşımaktadır. İklim değişikliği, kuraklık..

Toprakta yeter düzeyde nem olmaz ise gübrenin de anlamı olmuyor. Lütfen hidrolojik kuraklığa dikkat. Bu kış yağışları umarız kıraçta üretim yapan üreticilerimizin yüzünü güldürür. Sulu tarım yapanlar için de kış yağışları çok önemli. Sulama miktarınız kış yağışı ile de ilgili.

Bugünlerde cebimizi yaktığı için sürekli gübreyi konuşuyoruz ancak daha büyük bir problem kapıda. İklim değişikliği hidrolojik kuraklık etkisi göstermeye başladı. Su kullanımına planlamasını suyu az tüketen ürün desenleri belirleyerek ekim yapmalı Mevcut sulama projelerinin tamamlanması için tüm Karaman seferber olmalıdır. Su konusu gübreden daha fazla gündem olmalı.

Gübre fiyatlarının yanında sulama maliyetlerinin çok arttığı son yıllarda her damla su çok önemli. Geçen kış yağışlardaki azalmalar herkesin kuyusunu kötü etkiledi. en yüksek verim için sulama zaman planlaması yapmamız gerekiyor.