Bayram: "Keşke eğiste viyadüğüne harcanan milyarlar kop sulama projesine harcansaydı"

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Eğiste Viyadüğüyle ilgili açıklamada bulundu.

Bayram, "Keşke eski Başbakan Sn. Ahmet Davutoğlu çiftçimizin bir damla suya muhtaç olduğu zamanda memleketine bir hediye olsun mantığıyla ticari önemi çok düşük olan, mevcut yolu 4 km kısaltacak proje yerine,  

29 Aralık 2016 tarihinde yapım çalışmalarına başlanılarak, 229 milyon 472 bin 975 TL bugünkü rakamlarla 76.000 milyon dolar sözleşme bedelli Eğiste Viyadüğüne yapımına harcanan miktar ve enerji, KOP projesi adıyla bilinen su projesine aktarılsaydı.

55 katlı bina yüksekliğinde 165 metre, Dünyanın en yüksek ikinci viyadüğü olan Eğiste viyadüğünü yapıyoruz sevinci yaşama yerine, suyun ne kadar önemli olduğu, kuraklığın had safhada yaşandığı günlerde Göksuyu, Kara suyu Karaman’ın, Konya'nın kıraç topraklarını su ile buluşturmak için başlanan projeleri tamamlamanın sevincini yaşasaydık. Sn. Davutoğlu'nun memleket sevdasıyla başlattığı bu viyadük ve bağlantı yolunun yapılması suyla kıyaslanınca israf sözcüğü ön plana çıkıyor.

Yola karşı değiliz yapılsın elbet hatta en iyileri yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Yapanlardan Allah razı olsun. Ama mevcut bölgeye, Eğiste deresini bilenler bilir eski yolun 100 katı güzelliğinde yol yapıldı ve eskiyi bilenler gururla bu yeni yolun güzelliğini anlatırken, benim şahsi düşüncem güç bende diyerek Sn. Davutoğlu tarafından Karaman ve Konya’nın tüm su projelerini tamamlayacak bir maliyetin bu projede İSRAF edilmesi.

Bizim bölgemizin Konya ve Karaman için birinci önceliği önce üretim sonra konfor, önce üretim sonra turizm." ifadelerini kullandı.

karaman eğiste viyadüğü ahmet davutoğlu mehmet bayram kop