Bayram: "Karaman'ın Sorunlarını Çözmek İçin Birlikte Hareket Etme Zamanı"

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Karamanlıların ülkenin yönetiminde söz sahibi olması gerektiğine vurgu yaparak, Karaman'ın sorunlarını çözmek için bir araya gelme çağrısında bulundu.

Mehmet Bayram'ın yaptığı açıklama;
“İlimizin Siyasetçi, bürokrat, STK, İşadamları tarafından Ankara’da kurulan KAREV temsilcileri Külliye ’de bir araya gelerek gerçekleştirilen toplantıda Vakfın faaliyetleri değerlendirilmesi sonrası yeni yönetim oluşturuldu.
Basından takip ettiğim kadarıyla Karaman adına Kültür, sanat ve sosyal alt yapı olmak üzere birçok proje ile ilgili çalışmalar yürütülmekte olduğunu görmekteyiz. Bunların hepsi Karaman için olumlu yönde gelişmeler olduğunu ifade ediyor yöneticilerimize teşekkür ediyoruz.
Fakat benim hep üzerinde durduğum Ülkenin yönetiminde söz sahibi Bakanları olan bürokratları olan STK temsilcileri olan bir Karamanınızın sorunlarını konuşarak çözüm odaklı toplantılar neden yapamıyoruz?
Arkadaşlar yıllardır Taşkale konuşuruz, Karadağ Binbir Kiliseyi konuşuruz. Yani mutlaka bunlar bizim kültür mirasımız elbette sahip çıkmalıyız, tanıtımını yapmalıyız ama üzülerek söylüyorum yıllardır konuşulan proje yapılması planlanan bu yerlerde gelen turistlerin elini yıkayacağı lavabo/ tuvalet yapamadık. Tuvalet ihtiyacı için Karamana gelmesi gerekiyor ve hala o bölgeden başka bir gündemimiz yok maalesef. 
Değerli dostlar artık geçmişi bir kenara bırakalım, artık günümüze dönelim. Karaman Ovası kuruyor.. SU kalmadı. Ülkemizde söz sahibi kıymetli Bakanlarımız, bürokratlarımıza, siyasetçilerimize ve STK temsilcilerimize artık büyük projelerle gidelim toplantılar yapalım Sulama projeleri için bu önemli hemşerilerimizin kapılarını çalalım.
1- Gödet Barajını 
2- Karadağ sulama 
3- Hotamış göletini
4- Ayrancı barajını 
Ve Karaman tarımının tek kurtuluşu olan günlük yaklaşık 3 milyon metreküp, yılda yaklaşık 1 milyar metreküp suyun Karaman’a 30 kilometre mesafeden Akdeniz’e döküldüğünü, bu suyu Karaman ovasına nasıl akıtacağımızı konuşalım. Değerli dostlarım artık bunun farkına varalım sularımız tükeniyor. 2030 yılında bu memlekette içmeye su kalmayacak. Bunun farkına varalım ve herkes bir araya gelip su sorununu çözmek için seferberlik ilan edelim. 
Sonuç olarak özetle burada her biri birbirinden kıymetli Siyasilerimize, bürokratlarımız, STK temsilcilerimiz ve hemşerilerimiz ile birlikte çalışmalar yaparak Karamanı konuşacağımız toplantıların artık yapılmasını rica ediyoruz. 
Saygılarımla.”

Karaman Mehmet Bayram